*Nettavisen* Sport.

Tutta avsluttet med eagle-slag

LEVERTE: Suzann Pettersen leverte en sterk avslutning i California. Foto: Robert Laberge (Afp)

Fantastisk avslutningsslag av det norske golfesset.

06.04.15 09:33

Suzann Pettersen avsluttet årets første storturnering i golf med en sterk runde på fem slag under par. Det ga delt 8. plass til slutt.

Etter noen korte missede birdieputter tidligere på avslutningsrunden var eagleputten på det 18. hullet viktig for den norske golfproffens sterke avslutning. Tutta kom hun seg inn på fem under par for dagen og endte på førstesiden av resultatlista.

-Det var en deilig avslutning, selv om jeg burde hatt to birdies til. Jeg misset to veldig korte birdieputter, men jeg satte bitene bedre sammen i dag og hadde en mye bedre oppvarming. Totalt sett var denne uken et skritt i riktig retning, oppsummerte Pettersen til Norsk Golf.

- Det er et veldig godt tegn at jeg ender i nærheten av topp-10 og ikke altfor mange slag unna toppen etter det jeg følte var to dårlige, en grei og en god runde, tilføyde hun.

Godt samarbeid
Delt 8. plass er hennes andre topp 10-plassering på årets LPGA Tour.

Da Pettersen ankom utslaget på det 18. hullet hadde hun gjort fire birdies og ikke en eneste bogey søndag.

Den norske golfproffen tror samarbeidet med caddien James Walton vil bære frukter. Walton har tidligere vært caddie for Tutta i to perioder og er nå tilbake i jobben.

- Jeg har fått veldig god kjemi med ham, selv når jeg spiller dårlig. Jeg kunne fort mistet hodet denne uken, jeg er veldig fornøyd med at jeg ikke gjorde det, sa Pettersen.

Lincicome vant
Seierskampen i årets første storturnering sto mellom de amerikanske jentene Brittany Lincicome og Stacy Lewis. Det måtte omspill til for å skille de to. På det avgjørende omspillshullet fikk Lincicome til et strålende innspill til greenen og kunne trille ballen i hullet til seier. Triumfen var hennes første på nesten fire år.

- Akkurat nå er jeg full av følelser. Jeg står her og skjelver. Så mye påvirker nervene deg, smilte den glade vinneren.

Lincicome vant den samme turneringen i 2009, hennes eneste majorseier før søndagens triumf.

Suzann Pettersen har de siste månedene falt til 7. plass på verdensrankingen, og blir avhengig av flere plasseringer i toppen for ikke å falle ytterligere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.