*Nettavisen* Sport.

Tutta er på skuddhold

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Suzann Pettersen avsluttet andrerunden uhyggelig sterkt – og har på ingen måte gitt opp å kopiere fjorårstriumfen i Canadian Open.

Oslo (ANB): Tre under par på torsdagens åpningsrunde plasserte Tutta på tredjeplass etter første dag i kanadiske Winnipeg. Dermed var det all grunn til å være offensiv foran runde nummer to fredag kveld.

Den startet imidlertid ujevnt.

To birdies og to bogeys ga par på de ni første hullene. Hull nummer 11 ga en ny bogey, og plutselig virket den regjerende mesteren en smule akterutseilt på St. Charles Country Club.

Oslo-jenta hadde imidlertid noe på lager. Avslutningen luktet det nemlig intet mindre enn svidd av. Fire birdies på de fem siste hullene sendte Tutta rett tilbake i tetkampen.'

- Fantastisk
Ikke rart golfproffen smilte bredt da hun tok plass i klubbhuset etter endt arbeidsdag.

- Dette føles fantastisk. Det var en strålende måte å avslutte dagen på, konstaterte Tutta overfor lpga.com.

Hun innrømmet at dag nummer to i Winnipeg hadde bydd på litt mer trøbbel enn hun satte pris på.

- Jeg hadde litt problemer i starten, men fant nøkkelen på hull nummer sju, sa Tutta.

- Hva var nøkkelen?

- Det kommer jeg ikke til å fortelle deg, smilte golfproffen – som åpenbart ikke vil gi konkurrentene noe gratis i kampen om seieren.

Utfordrende vind
29-åringen tar i stedet med seg den gode følelsen fra fredagens avslutning – og gleder seg til de to siste rundene i Winnipeg. Det er det all grunn til.

Tre slag under par på andrerunden betyr at Pettersen er totalt seks slag under par etter halvspilt turnering. Fire slag skiller opp til ledende Michelle Wie.

- Jeg liker denne posisjonen. Det er fint å jakte på teten, men vi får se. Spillet mitt føles ganske bra, sa Pettersen.

Vinden skaper utfordringer for spillerne i Winnipeg. Det påvirker scoren til samtlige spillere, men Suzann Pettersen tror det må to nye sterke runder til for å kapre seieren.

- Det virker som Michelle spiller bra. Selv om det blåser, er det fortsatt mulig å få god score der ute. Jeg tror det blir to siffer (i vinnerscoren), sa hun.

Første seier
Ett år er gått siden den norske golfproffen sist vant på LPGA-touren. Triumfen kom nettopp i Canadian Open. Kanskje er det duket for seier igjen denne helgen?

Om seieren har uteblitt, har det uansett rullet inn bra med penger på Pettersens konto denne sesongen. Totalt står Tutta bokført med over sju millioner innspilte premiekroner denne sesongen. Det gir femteplass på LPGA-tourens pengeliste.

Suksess i Canada kan imidlertid gi et hyggelig hopp. Totalt ligger det nesten 15 millioner kroner i potten i Winnipeg. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.