RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sam Greenwood / AFP / NTB scanpix

Tutta fronter norsk Solheim-søknad

Norges Golfforbund presenterer denne uken sine planer for å arrangere Solheim Cup på norsk jord i 2019.

Den prestisjetunge kvinneturneringen mellom USA og Europa arrangeres i Colorado til helgen. Der er også representanter fra forbundet på plass for å snakke om sin mulige søknad. Blant annet skal de vise en video der Tutta forteller om hvorfor Norge bør bli arrangør.

- Solheim Cup har jo sine røtter i Bergen. Det ville vært fantastisk om turneringen kom tilbake til sitt opprinnelsesland. Ideen kan selges inn. Det er mye historie å spille på. Det hadde vært utrolig kult om man lyktes med å få Solheim Cup til Norge, sier Tutta til NTB.

Solheim Cup er oppkalt etter den norske golfkølleprodusenten Karsten Solheim (1911-2000).

Forbundstopper
Med på USA-turen er blant annet golfpresident Finn H. Andreassen og generalsekretær Tor-Anders Hanssen. For Norges Golfforbund blir turen viktig.

- Vi har fått klare signaler om at vi bør være til stede der hvis vi ønsker å søke Solheim Cup. Det er også en unik mulighet til å se hvordan arrangementet gjennomføres og hva som kreves av anlegg og ressurser, forteller Hanssen.

Han tror Norge har gode sjanser til å bli valgt som arrangør av turneringen om seks år.

- Solheim Cups tilknytning til Bergen og Norge er sterk. Legg på Suzann og hennes posisjon som en av de beste kvinnelige spillerne, samt hennes prestasjoner i Solheim Cup, så har vi en historie å presentere til beslutningstakerne, sier generalsekretæren til NTB.

Frist neste år
På Norges Golfforbunds ting i november må det bestemmes om de skal gå videre med søknadsplanene. Søknadsfristen er i 2014.

Totalkostnaden for å arrangere Solheim Cup er anslått til å være 100 millioner kroner. Norges Golfforbund må skaffe 40-50 millioner av disse.

Fire baner er aktuelle som arrangørsted: Losby, Bogstad, Miklagard og Larvik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere