Tutta i ledelsen

I GODT HUMØR: Suzann Pettersen smiler etter at hun senket en birdieputt og forbedret seg til fem under par under førsterunden av North Texas LPGA Shootout.

I GODT HUMØR: Suzann Pettersen smiler etter at hun senket en birdieputt og forbedret seg til fem under par under førsterunden av North Texas LPGA Shootout. Foto: Tom Pennington (Afp / NTB scanpix)

Suzann Pettersen jakter fortsatt sesongens første seier.

02.05.14 07:14

Torsdag tok 33-åringen ledelsen i LPGA-turneringen i Texas.

Tutta spilte en bogeyfri runde og leverte fem birdier på åpningsrunden. Hun har ett slags ledelse i turneringen.

– Jeg slår ballen veldig bra. Jeg følte meg faktisk litt anspent i dag, og det er et godt tegn. Det er godt å være tilbake, sa Tutta ifølge AFP.

Ryggtrøbbel

Hun måtte stå over flere turneringer tidligere i sesongen på grunn av ryggproblemer, og hun gikk blant annet glipp av årets første majorturnering. Torsdag viste Pettersen at hun er på vei tilbake til gammel storform.

Fakta

Stillingen etter 1. runde:

– Jeg føler meg bra og er tålmodig. Jeg prøver å nyte at jeg er tilbake. Jeg må være litt forsiktig, og jeg kan ikke gjøre for mye tidlig i uken. Jeg kan ikke stå og slå baller på rangen. Jeg spiller det jeg må, og så prøver jeg å gi kroppen litt hvile, fortalte oslojenta.

Rankingfall

Den norske golfproffen jages av fem spillere som deler annenplassen. Verdensener og tittelforsvarer Park In-bee gikk på par og er på delt 36.-plass.

Pettersen har lenge ligget som nummer to på verdensrankingen, men denne uken falt hun til fjerdeplass. Hun har vunnet 14 turneringer på LPGA-touren.

I fjor endte Tutta på tredjeplass i North Texas Shootout. Turneringen avsluttes søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.