RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tutta jakter ny triumf

Suzann Pettersen jakter årets annen LPGA-seier i Arkansas denne uken.
Suzann Pettersen jakter årets annen LPGA-seier i Arkansas denne uken. Foto: David Cannon (Getty Images)
Sist oppdatert:
Suzann Pettersen har virkelig fått vind i seilene etter at hun endelig stoppet seierstørken på LPGA-touren for tre uker siden. I Arkansas håper hun å ta sesongens annen seier.

Norges største golfstjerne mener ukens turnering i Rogers, Arkansas passer henne godt. De to siste årene har hun endt opp med sjette- og sjuendeplass i tilsvarende turnering.

- Jeg har spilt bra i Arkansas før, og føler jeg er inne i en god rytme. Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal være med å kjempe om seieren også i denne turneringen, sier Tutta.

Med seg på laget får hun med seg sin putteguru, Jon Karlsen. Karlsen er toppidrettsansvarlig golfforbundet og skal bistå Pettersen underveis i turneringen.

- Jon har en enestående kompetanse på putting. Det er veldig verdifull å få ham med ut i konkurransesammenheng også, sier Pettersen.

For to uker siden endte hun på sjuendeplass i årets annen major, kvinnenes PGA-mesterskap.

Tidligere golfproff og kommentator for Viasat, Per Haugsrud, var aldri i tvil om at Tutta skulle komme tilbake.

- Tutta vil gjøre alt for å vinne, og derfor har jeg alltid vært sikker på at hun kommer tilbake på topp. Hun er kynisk og tar på seg skylappene. Hun tar grep, som å bytte caddie, og graver seg aldri ned. Men for Tutta handler alt om å kjempe om seirer. Det gnager når hun ikke gjør det, sier Haugsrud til NTB.

- Hun har nok det, men nå ser det bedre ut enn på lenge, mener han.

Tutta har nå vært inne blant de ti beste på verdensrankingen i 420 uker. For øyeblikket ligger hun på 5.-plass, men før seieren i Canada hadde hun falt helt til 10.-plass. Da var hun kun 0.13 poeng unna å falle ut av det ypperste selskap.

Det spilles kun 54 hull (3 runder) i ukens turnering som derfor ikke starter før fredag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere