*Nettavisen* Sport.

Tutta må vente på Solheim-triumf

Foto: AP/Scanpix

USA er fortsatt ubeseiret i Solheim Cup på amerikansk jord.

24.08.09 12:19

Både Europa og Suzann Pettersen må vente ytterligere to år på å kunne feire seier på avslutningsdagen av Solheim Cup.

Det ble nemlig amerikansk seier også i årets utgave av duellen mellom Europas og USAs beste kvinnelige golfspillere. Hjemmefavorittene stormet fram på avslutningsdagen – og gjorde nærmest kort prosess på Rich Harvest Farms i Illinois.

Ungjenta Morgan Pressel avgjorde det hele da hun prikket inn den avgjørende ballen i duellen mot svenske Anna Nordqvist. Jubelen fra hjemmepublikummet ville ingen ende ta, og tårene rant både hos utøvere og tilskuere.

- Jeg er målløs, sa Pressel før gråten tok henne.

- Det har vært en tøff uke, og jeg er så utrolig stolt av laget mitt, snufset hun videre.

Tungt for Tutta
Suzann Pettersen har til gode å vinne sin singleduell på avslutningsdagen av Solheim Cup, og fikk heller ikke oppleve det denne gangen. Tre strake tap ble til fire søndag.

Pettersen og amerikanske Paula Creamer var første par ut på den meget spennende avslutningen. Fasiten foran de 12 avsluttende duellene kvinne mot kvinne kunne ikke vært mer spennende 8–8. Dødt løp.

Begge lags kapteiner håpet på en god start, og innledningsvis så det ut til at Tutta skulle fikse nettopp det for Europa. Oslo-jenta tok ledelsen allerede på det første hullet, men fikk svar fra Creamer allerede på det neste.

Ytterligere én gang til var Pettersen i tet – før Creamer for alvor festet grepet på de siste ni hullene. Tutta greide ikke svare, og med to hull igjen å spille var Solheim Cup 2009 over for Norges representant på det europeiske laget.

Pettersen måtte pent ta plass på sidelinja og se lagvenninnene kjempe for å sikre Europa den første Solheim Cup-triumfen siden 2003. En stund så mulighetene brukbare ut, men etter hvert festet amerikanerne grepet.

Avgjørende dueller
Både superveteranen Laura Davis og Gwladys Nocera ledet sine dueller for Europa nærmest fra begynnelse til slutt, men mistet hvert sitt halve poeng helt på tampen. Tania Elosegui og de svenske jentene Maria Hjorth og Anna Nordqvist kjempet også tøffe dueller, men klarte heller ikke avgjøre sine kamper til Europas fordel.

Dermed hjalp det lite at Catriona Matthew, Diana Luna og Janice Moddie leverte solide varer og plukket hjem hvert sitt poeng. For det var amerikanernes dag i Illinois. Anført av publikumsfavorittene Michelle Wie og Christine Kim ble en ny triumf innkassert.

USA vant Solheim Cup for tredje gang på rad – og er fortsatt ubeseiret på hjemlig grunn i den prestisjetunge turneringen.

Om to år arrangeres Solheim Cup igjen i Europa.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag