*Nettavisen* Sport.

Tutta nærmer seg toppen

Suzann Pettersen klatret torsdag 16 plasser i LPGA-turneringen på Hawaii. Etter en runde tre slag under par ligger 34-åringen på 16.-plass foran turneringens to siste runder. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Suzann Pettersen klatret torsdag 16 plasser i LPGA-turneringen på Hawaii. Etter en runde tre slag under par ligger 34-åringen på 16.-plass foran turneringens to siste runder.

Starten var imidlertid ikke den beste. Det norske golfesset pådro seg en bogey på hull tre, men skaden var gjenopprettet med birdie på det femte hyllet.

Deretter ventet en ny bogey, før to strake birdier på hull åtte og ni sørget for at hun rundet ett slag under par. På de siste ni hullene klinket hun til med tre birdier og kun én bogey.

Vinneren fra 2013 klatret 16 plasser med sin gode runde, men med en totalscore på -3 er avstanden opp til teten er den samme som etter første dag. På topp ligger den sørkoreanske duoen Kim Sei-young og Kim In-Young. Begge ligger ti slag under par – sju foran Tutta.

Bak dem er det imidlertid et lite sprang ned til tredjeplasserte Park In-bee som ligger sju slag under par. Deretter følger fire spillere på delt fjerdeplass. Opp dit er det kun tre slag for Pettersen.

Turneringen avsluttes med runder natt til lørdag og natt til søndag norsk tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.