Gå til sidens hovedinnhold

Tutta nærmer seg verdenseneren

Suzann Pettersen har hatt en fantastisk sesong og sanket en ny topplassering i helgen.

Nå er plassen som verdensener også innen rekkevidde.

Tutta (32) ble nummer tre i Sør-Korea i helgen. Turneringen ble en ny opptur for den norske golfdronningen som har spilt utrolig golf stort sett hele sesongen.

Mandag ble den siste verdensrankingen for kvinner sluppet, og den viser at Pettersen snart kan nå noe som har vært et mål hele karrieren: Å bli ranket som verdens beste spiller.

Verdensener Park Inbee fra Sør-Korea har hatt en relativt middelmådig sensommer og høst, og Tutta har tatt inn neste hele forspranget hennes.

Under poenget bak
Etter en helt vanvittig sesongstart som inneholdt tre majortitler har det ikke gått på skinner for Park siden seieren i U.S. Open.

Etter den tittelen var Tutta ranket som nummer tre, 5,35 poeng bak Park.

På mandagens ranking er Tutta på andreplass, fattige 0,89 poeng bak.

Verdensrankingen regnes ut fra resultatene de to siste årene, og det legges mest vekt på det siste året.

– Jeg holder øye med rankingen. Spiller jeg bra resten av sesongen vet jeg at jeg kan passere henne innen jula, sa Tutta ifølge Golf Channel under turneringen i Sør-Korea i helgen.

Aldri vært nummer én
Tutta har vunnet tre ganger på LPGA-touren denne sesongen. I tillegg vant hun en europatourturnering i mars. Park har på sin side vunnet hele seks LPGA-titler denne sesongen, men sanker ikke like mange topplasseringer som Tutta de gangene hun ikke vinner.

Pettersen har aldri vært ranket som nummer én i verden, men er den som har ligget lengst blant de ti beste. Det har hun gjort i hele 333 uker.

Torsdag spiller Tutta ny turnering i Asia, da i Taiwan. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken