*Nettavisen* Sport.

Tutta putter i blinde

Foto: Getty Images / All Over Press

- Det fungerer ganske bra, sier Pettersen.

– Jeg puttet i blinde, sa Suzann Pettersen (32) etter LPGA-seieren i vår. Det har den norske golfstjernen fortsatt med.

Seieren på Hawaii i april er hennes eneste på LPGA-touren så langt i år. Da gikk hun tilbake til å putte med øynene lukket.

– Det har jeg gjort siden, og det fungerer ganske bra, sier Pettersen til NTB.

Tutta mener det gir henne bedre kontroll over spillet sitt på greenen.

– Alt er individuelt. Jeg føler jeg gjør det teknisk mye bedre når jeg har øynene lukket. Jeg er en «visuell» person og føler jeg har bedre kontakt med følelsene mine og det jeg ønsker å utføre.

Seierskandidat
Torsdag slår hun ut i en av årets største turneringer, US Open, i Southampton i delstaten New York. Turneringen har høyest premiepott på LPGA-touren med 19,75 millioner kroner (3,25 millioner dollar). Vinneren stikker av med 3,5 millioner kroner.

Der er den norske golfproffen en av favorittene. Hun har levert en god sesong med flere topplasseringer og ligger på tredjeplass på pengelisten.

En majorseier
Pettersens hittil eneste majorseier kom da hun vant LPGA-mesterskapet i 2007. Det var hennes beste sesong på touren, og hun tok sine fem første turneringsseirer. Da puttet hun også mye i blinde.

– Jeg har prøvd forskjellige ting for å se hva som ville gi meg en mer naturlig følelse, og jeg gikk hele tiden tilbake til hvordan jeg pleide å putte da jeg vokste opp, sa Tutta etter seieren på Hawaii i mai.

US Open spilles fra torsdag til søndag. Pettersens beste plassering i turneringen er en annenplass fra 2010. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.