Gå til sidens hovedinnhold

Tutta sikter på seiersbad

Suzann Pettersen har rekorden i antall andreplasser, men drømmer nå om en etterlengtet seier og svømmetur i årets første major.

Oslo (ANB): Suzann Pettersen har rekorden i antall andreplasser, men drømmer nå om en etterlengtet seier og svømmetur i årets første major.

Kraft Nabisco Championship på Mission Hills Country Club i California bringer frem både gode og dårlige minner hos Tutta. Ikke mindre enn tre ganger har Oslo-jenta blitt nummer to i det som regnes som sesongens første Major-turnering. Bare Annika Sörenstam har like mange andreplasser, men den svenske legenden har også vunnet turneringen tre ganger.

Suzann Pettersen jakter fortsatt på sin første triumf – og har altså vært nær ved flere anledninger. Mest frustrerende er det nok å tenke tilbake på 2007-utgaven av turneringen. Da ledet Tutta med tre slag etter 14 spilte hull på sisterunden, men slo seg ut av seierskampen i avslutningen.

Morgan Pressel vant.

Ny sjanse
Denne uken får Pettersen en ny sjanse til å bestige øverste trinn på pallen i Rancho Mirage.

– Dette stedet har vært spesielt for meg på mange forskjellige måter. Jeg har mange gode minner, og noen store skuffelser. Nå ser jeg på det som opplevelser jeg lærte mye av, sier Pettersen til lpga.com.

Hun innrømmer samtidig at nederlaget i 2007 fremstår som ekstra bittert.

– Da jeg tapte i 2007 – jeg sier «tapte» fordi det føltes som om jeg ga bort seieren den gangen – var det en stor skuffelse for meg. Men nå kan jeg se tilbake på det, og se på hva jeg må gjøre annerledes dersom jeg kommer i samme situasjon igjen, sier 30-åringen.

Senere samme år mestret for øvrig Pettersen en liknende situasjon under PGA-mesterskapet – og vant.

Alvoret starter
Nå er Tutta klar for å sette fyr på årets sesong – med en topp-plassering i California. Oslo-jenta innrømmer gladelig at det er nå alvoret begynner.

– Dette er den første store uka dette året. Alt jeg har gjort så langt, har vært gjort med tanke på dette – hvordan jeg har spilt, hvordan jeg har trent, sier hun.

30-åringen ser mange oppsider ved å skulle spille på en bane hun kjenner godt.

– Det er fint å komme tilbake hit år etter år, fordi man vet hva som venter og hva banen krever av deg. Det gjør forberedelsene litt enklere.

Generalprøven foran årets første Major var også lovende. Tutta ble nummer 12 i LPGA-turneringen i Carlsbad, California, sist helg.

– Jeg har fått mange gode svar med hensyn til spillet de siste to ukene. Jeg føler meg veldig avslappet, sier Tutta.

Må bade?
Favoritt til å vinne Kraft Nabisco Championship er hun imidlertid ikke. Yani Tseng fra Taiwan har to strake seirer på LPGA-touren – og er i forrykende form.

– Det hun har gjort er fenomenalt. Hun har nå vunnet fem Majors og er bare 23 år. Hun presterer stabilt hver eneste helg. Samtidig tror jeg fortsatt det er mulig å spille bedre enn henne. Jeg tror på mitt eget spill, sier Tutta.

Skulle hun gå til topps etter sisterunden søndag – venter det for øvrig et bad ved green nummer 18 på Mission Hills Country Club. Helt siden 1988 har det vært tradisjon at vinneren tar en dukkert der etter at seieren er i boks. På spørsmål om Oslo-jenta har forberedt seg på et grasiøst stup, svarer hun:

– Det er jo en grunn til at jeg har svømmebasseng hjemme!

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday