*Nettavisen* Sport.

Tutta starter jakten på sin tredje majorseier

I FORM: Suzann Pettersen vant forrige helgs turnering. Foto: David Cannon (Afp / NTB scanpix)

Suzann Pettersen tok forrige uke sin første seier på LPGA-touren siden 2013. Torsdag håper hun å bevare godfølelsen da årets annen majorturnering, kvinnenes PGA-mesterskap, står på programmet.

Pettersen vant tilsvarende turnering tilbake i 2007. Det var hennes første majorseier. Den andre kom i Evian-mesterskapet i 2013.

Søndag var gleden og lettelsen stor da hun endelig sto på toppen av resultatlisten på LPGA-touren i igjen. Med forrige helgs seier er hun nå oppe i 15 seirer i det ypperste selskap.

- Det var skikkelig digg å vinne igjen. Det krever litt tålmodighet når man gjør endringer. Da er det desto bedre når man får igjen for arbeidet, sier Tutta.

Ny trener

Hun sikter blant annet til at hun skiftet trener til Butch Harmon. Amerikaneren er kjent for å være en av de absolutt beste golftrenerne i verden. Han trente for eksempel Tiger Woods under hans storhetstid fra 1997 til 2004.

- Han er den strengeste i teamet rundt meg. Han legger ikke noe mellom, har Pettersen tidligere uttalt.

Med forrige ukes seier i Canada, er hun plutselig tilbake som en av favorittene foran ukens majorturnering i New York.

- Det er noe spesielt med de store turneringene, men det gjelder å bruke den ekstra energien til noe positivt framfor å la seg stresse, forteller det norske golfesset.

Godfølelse

At hun vant den samme turneringen for åtte år siden ødelegger heller ikke for seierssjansene.

- Det var min første majorseier, så det er klart at jeg har litt ekstra godfølelse foran denne turneringen, sier hun.

Seieren forrige uke sørget ikke bare for mer selvtillit, 34-åringen gjorde også et solid byks på verdensrankingen. Tutta har vært blant de ti beste i 418 uker, men sto i fare for å falle ut av det gode selskap da hun jevnt og trutt hadde falt til 10.-plass foran turneringen i Canada. Med full uttelling der hoppet hun imidlertid opp til 5.-plass.

Pettersen starter jakten på sin tredje majortittel 14.30 torsdag norsk tid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.