Tutta strålte

Foto: (foto: scanpix)

Suzann Pettersen fullførte Scandinavian TPC 16 under par, og kapret dermed den siste pallplassen.

13.08.06 22:02

Pettersen gikk en meget solid tredjerunde lørdag og fulgte opp søndag med samme resultat - fem under par. Svenske Annika Sörenstam vant på hjemmebane, 21 under par. På sølvplass havnet Lorena Ochoa, 20 under par. Ikke engang mexikanerens eagle på det 17. hullet truet svenskens seier, som hadde birdie på de tre siste hullene.

Det norske golfesset gikk finalerunden sammen med franske Gwladys Nocera. De to lå svært likt etter tre runder. Da ledet Tutta med ett slag, etter å ha gått to slag under torsdag, fire slag under fredag, og, som sagt, fem slag under lørdag.

Tutta håpet på forhånd på pallplassering, og innfridde sikkert med 16 slag under par totalt. Nærmeste utfordrer til 3. plassen var nettopp Nocera, til tross for at hun falt av på 4. runden, og havnet 12 under par.

– Jeg spilte også godt, og hadde noen sjanser til å melde meg på i kampen, men de ble litt for tøffe mot slutten. Jeg er veldig happy med å bli nummer tre i dag. Jeg har levert god golf i fire dager. Det er sånn det skal være, uttalte Tutta til VG.

Det lover godt før SAS Masters, Europatour-turneringen på hennes egen gamle hjemmebanne, Bogstad, 25. til 27. august.

Tutta slag for slag i 4. runde:

Hull 1: BIRDIE!

Hull 2: Bogey

Hull 3: Par

Hull 4: Par

Hull 5: BIRDIE!

Hull 6: Par

Hull 7: Par

Hull 8: Par

Hull 9: BIRDIE!

Hull 10: Par

Hull 11: BIRDIE!

Hull 12: Par

Hull 13: Par

Hull 14: BIRDIE!

Hull 15: Par

Hull 16: Par

Hull 17: BIRDIE!

Hull 18: Par

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.