RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Ustoppelige Tiger Woods

Sist oppdatert:
Tiger Woods er i fantastisk form for tiden. Søndag kveld gikk han til topps i PGA Championship uten å være truet.

Samtidig skrev han ytterligere golfhistorie (jepp - igjen). Han har nå vunnet 12 major-turneringer, og bare Jack Nicklaus har flere (18). Mens Nicklaus nådde 12 major-triumfer på 48 forsøk, har Tiger klart det samme på 40. Og i den formen han er i nå, virker han kort og godt ustoppelig.

Like overlegen nå?
Han har vunnet de tre siste turneringene han har deltatt i (British Open, Buick Invitiational og PGA Championship), og han har gjort det i suveren stil. Spørsmålet er om han ikke er like god nå som han var i eventyrsesongen 2000. Seiersmarginen i helgens PGA Championship var på hele fem slag.

Han var så dominerende at det største spenningsmomentet på back nine var hvorvidt han skulle klare å sette major-rekord med lavest score. Det gjorde han ikke. Han tangerte den bare. Og det var bogeyen på hull 17 som ødela, hans tredje i hele turneringen.

30-åringen begynte den avsluttende dagen likt med Luke Donald, men mens Donald ikke klarte bedre enn 74 slag på sine siste 18 hull, tok Tiger kommandoen med en 68-runde.

Det var samtidig 12. gang av 12 mulige at Woods har tatt vare på en ledelse etter 54 spilte hull i en majorturnering. Det var også hans tredje USPGA-seier, og hans andre på Medinah.

Ydmyk
Shaun Micheel, som vant turneringen i 2003, endte på 2. plass.

Etter turneringen var Woods sitt sedvanlige ydmyke jeg.

- Jeg følte meg ikke så komfortabel som jeg så ut. Jeg hadde litt flyt på greenen, og senket noen putter jeg vanligvis ikke gjør. Det var kort og godt en av de dagene, og for å være helt ærlig så prøvde jeg bare å få ballen opp på greenen, sa han, ifølge BBC.

Vinner: -18 Tiger Woods
2. plass: -13 Shaun Micheel
3. plass: -12 Adam Scott, Sergio Garcia, Luke Donald
6. plass: -11 Mike Weir
7. plass: -10 Steve Stricker, KJ Choi

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere