RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kevin Streelman med trofeet etter seieren i PGA-turneringen i Cromwell søndag.
Kevin Streelman med trofeet etter seieren i PGA-turneringen i Cromwell søndag. Foto: Jim Rogash (Afp)

Vant med historisk avslutning

Sist oppdatert:
Med birdie på de sju siste hullene vant Kevin Streelman PGA-turneringen i Connecticut søndag.

Det er første gang noen har vunnet en PGA-turnering med birdie på de sju siste hullene. Streelman var ikke med i seierskampen før den forrykende avslutningen, men hans 64-runde ga ham seieren ett slag foran Sergio Garcia og K.J. Choi.

På siste hull sendte amerikaneren ballen i hullet fra to og en halv meter.

Deretter måtte 35-åringen vente på at konkurrentene spilte ferdig. Choi, Garcia og Aaron Baddeley kunne alle tvunget fram omspill med birdie på siste hull, men ingen av dem greide det.

– Det er utrolig at noe slikt kunne skje. Det var bare en dag hvor jeg ikke kunne misse, sa Streelman, som innkasserte 6,7 millioner kroner for seieren.

Kona Courtney og parets lille datter Sophie var tilskuere da Streelman avgjorde. Han bestemte seg for å ta ukens turnering litt på hælen etter at han misset cuten i sine fire foregående turneringer.

– Jeg hadde et flott perspektiv denne uken. Jeg ville ha tid med datteren min. Golf var blitt for viktig. Jeg slapp andre ting inn i hjertet mitt, og det hjalp, sa han.

Streelman gikk de ni siste hullene på fantastiske 28 slag.

Fra før var lengste avsluttende og seiersgivende birdierekke i en PGA-turnering seks, notert av Mike Souchak i St. Paul Open i 1956. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere