RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens beste blinde golfer

Zohar Sharon er verdens beste blinde golfer, og ble kjent etter å ha slått hole-in-one i hjemlandet Israel.

Tusenvis av blinde mennesker spiller golf, men 53 år gamle Zohar Sharon er blant de få som spiller aktivt. 14. november ble han kjent over hele Israel etter å ha slått hole-in-one på landets eneste 18 hulls bane: Caeserea Golf Club.

Siden 2003 har han vunnet internasjonale blindegolf turneringer i Skotland, Australia, USA og Canada. I august fikk han sin første eagle på Ontario synshemmede golferes mesterskap i Canada.

Selv beskriver Sharon seg som verdens desidert beste nattlige golfspiller.

- Jeg vil at alle golfere som kan se, skal skjelve litt når de skal spille en runde med meg, sier han til Associated Press.

Sharon ble blind for 30 år siden da han var snikskytter i en israelske armeen. Ved en ulykke ble han sprayet i ansiktet med et kjemisk stoff. Noen år senere hadde denne ulykken gjort ham fullstendig blind. For fire år siden begynte han med golf. Det har blitt en terapi, og golfbanen som et sted der han ikke trengte å tenke på sitt handikap.

- Jeg liker golf bedre enn å se. For meg er gresset alltid grønt. Trærne er alltid vakre. Golf er terapi.

De siste årene har treneren Ricardo Cordoba-Core trent ham knallhardt. Sharon måtte feie gulvet hjemme med feiekosten om det skulle ha vært en golfkølle. Han bandt Sharons armer inntil kroppen hans for å tvinge ham til å svinge med hoften. Deretter fikk Sharon en kølle og begynte å putte på små mynter.

- Han var en utfordring. Som David vs Goliat, sier Cordoba-Core.

Treneren sier at synet ikke er noen hindring for Sharon. Hans desidert viktigste arbeids«verktøy» er hans caddy. Han plasserer ballen og Sharon riktig i forhold til hverandre. Deretter beskriver han alt som ligger mellom Sharon og hullet. På greenen står caddyen bak hullet og klapper slik at Sharon kan stille siktet.

Sharons trener mener at synet til tider til og med kan være en ufordel. Sharon blir aldri nervøs av bunkere, bekker og vann som ligger i veien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere