*Nettavisen* Sport.

Verdens beste lei av TV-ekspertene

Foto: (foto: scanpix)

Tiger Woods er lei TV-eksperter som mener de har greie på hva som er galt med svingen hans.

16.06.04 12:33

Gjennom den ene analysen etter den andre har TV-golfeksperter satt den amerikanske golfstjernens sving under lupen, og Woods er lei synserne.

Har ikke peiling
- Selvsagt er jeg sliten av at alle skal mene noe om svingen min. Sannheten er at mange av dem ikke har en anelse om hva jeg trener på og om hva som er en perfekt golfsving, sa Woods, som kommende helg spiller US Open på Shinnecock Hills Golf Club.

- De fleste av de såkalte ekspertene snakker på bakgrunn av hvordan de oppfatter en perfekt sving og hvordan de selv spilte spillet. Noen behandler ballen annerledes enn andre, derfor er det kanskje på tide at disse gutta kommer seg ut av TV-boksene, mente Woods.

Han la til at synserne ikke ser alle slag på banen, og derfor ikke kan få med seg eventuell progresjon i spillet.

Ikke vunnet på lenge
- Det holder ikke bare å dømme etter ett slag, som de ofte gjør, mener verdenseneren.

28-åringen er langt unna nivået som brakte ham tre Major-titler i 2000, men er ikke den eneste av de mest profilerte spillerne som sliter. Sju Major-turneringer er gått siden Woods kunne løfte et stort trofé.

- Jeg er ganske fornøyd med framgangen denne sesongen, men tiden da jeg vant nesten hver eneste turnering er over. Jeg vet jeg ikke har spilt jevnt godt på lang tid, men det har også med banene å gjøre. Det er tøffere å vinne Major-turneringene, mente Woods.

Vanskeligere baner
- Banene blir vanskeligere, spesielt fordi arrangørene gjør fairwayene smalere og roughen høyere. I tillegg er ballens fart på greenene raskere og høydeforskjellen på banene vesentlig større enn tidligere, hevdet Woods.

Han vant US Open i 2000 og 2002, og går torsdag ut i sin første flight med japaneren Shigeki Maruyama og landsmannen Chad Campbell.

(NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.