*Nettavisen* Sport.

Verdens villeste golfbane

Har du lyst til å spille golf sammen med Tiger, så dra til Hans Merensky Estate i Sør-Afrika. Der møter du krokodiller og flodhester også. Se bildene.

07.01.04 06:49

Verdens villeste bane ligger i Sør-Afrika. Den er full av krokodiller, antiloper, flodhester, aper og andre dyr som de fleste her hjemme bare har sett i dyrehager. Banen er den eneste i verden der en spiller er blitt trampet i hjel av en elefant.

Genistrek
Antiloper på greenen eller krokodiller som lurer i vannhindrene, er helt vanlig på Hans Merensky Estate-banen, som ligger om lag 30 mil utenfor Johannesburg. Banen ligger midt mellom to nasjonalparker, og til å begynne med forsøkte eierne av banen å holde dyrene utenfor.

Det gikk ikke. Isteden lot eierne dyrene få herje fritt på banen, noe som har vist seg være en PR-messig genistrek. For folk valfarter til banen, både for å spille og for å se på dyrelivet.

- For sju år siden drepte en geopard en antilope på hull fire, sier 73 år gamle Leon Pappas til AP. Han er klubbens eldste medlem, og har tidligere jobbet som pro på banen.

I 1998 ble en tysk kvinne trampet i hjel av en elefant som ble skremt av kamerablitzen da kvinnen skulle forevige øyeblikket. Det er klubbens eneste dødsulykke – hittil.

Forsiktige
- Vi er ekstra forsiktige. Men turistenes naivitet angående rovdyrene kan utsette dem for en unødig risiko, sier Sean Pappas, sønn av Leo, til AP.

Et gjerde omkring banen skal holde de største dyrene utenfor, men de mindre slipper inn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag