RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sam Greenwood / AFP

Verste noensinne for Tiger Woods

Sist oppdatert:
Nedturen vil ingen ende ta for superstjernen.

- Ja, han kommer tilbake. Det vil jeg ikke sette spørsmålstegn ved en gang. Men om det skjer om et halvt år eller om to år kan jeg ikke svare på, sa Suzann Pettersen til Nettavisen tidligere denne uka.

Det så også slik ut på det første fem hullene av PGA-mesterskapet, som pågår i Johns Creek i Georgia, USA, i disse dager.

Tiger Woods gikk ut på 10. hull og åpnet med en birdie på det 404 meter lange par 4-hullet. Han fulgte opp med par, birdie, par og birdie på de fire neste hullene. Etter fem hull lå han altså tre slag under banens par, og kjempet med dette helt i toppen.

Så kom nedturen.

Sju over par
Utslaget på hull 15 havnet i vannet og Woods klarte ikke engang å redde bogey. Det ble dobbel bogey (Se video her).

De tolv neste hullene bød bare på én birdie og krevde totalt 54 slag. Totalt endte han på 77 slag. Det er sju over banens par. Vi snakker altså om Tiger Woods - golfens største stjerne, en mann som har vunnet denne turneringen fire ganger tidligere.

Dette er hans verste åpningsrunde i en majorturnering noensinne, ifølge PGAtour.com.

Alle er ikke ferdige med runden på Atlanta Athletic Club i Johns Creek. Steve Stricker leder foreløpig og mye tyder på at han vil beholde den ledelsen over natten.

Klikk her for å se ledertavlen.

Nær rekord
Amerikaneren tangerte nemlig den beste runden i en majorturnering noensinne med sin 63-runde. Stricker klarte seg uten bogies og senket sju birdies. Han var også nær ved å slå rekorden, men bommet med sin siste birdieputt for dagen, på hull ni, fra drøyt fire meter.

- Jeg visste at det var for å ende på 62. Men jeg visste ikke at det var for å skrive historie, sa Stricker ifølge PGAtour.com etterpå.

Dette er tiende gang i historien til PGA-mesterskapet at en spiller går en runde på 63 slag. Sist det skjedde, var i 2007. Hvem som klarte det?

Tiger Woods.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere