RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verste på 13 år

Foto: Eric Gay (Ap)
Sist oppdatert:
Dette er muligens denne ukens tapreste idrettsutøver. Se video.

Golfproff Kevin Na er rangert som nummer 64 i verden og lå an til å kjempe i teten under Valero Texas Open på golfens PGA Tour.

Så kom hull nummer ni, et par 4-hull.

Der brukte den godeste Na 16 slag. Ingen har brukt flere slag på et golfhull på PGA-touren siden John Daly brukte 18 slag på det famøse hull seks under Bay Hill Invitational i 1998.

Rett til skogs
Hovedårsaken til den totale kollapsen var et par elendige utslag. Det første utslaget gikk rett til skogs. Na fant ballen, men dømte den uspillbar og gikk tilbake for å slå sitt tredje slag fra tee.

Den gikk også rett ut i krattskogen ved siden av fairwayen. Na forsøkte å slå ballen ut av skogen, men traff først et tre før ballen spratt tilbake og traff ham selv i beinet. Det koster et straffeslag.

Omtrent da ga Na opp. Tok en ny dropp med straffeslag, og brukte ytterligere sju slag på å få ballen ut av skogen.

Hvordan telle?
Da han selv dukket ut av samme skog, kunne han ikke annet enn å le.

- Hvordan skal vi telle de slagene? Det var umulig å holde tellingen, spurte han caddien, som beroliget med at det hele nok finnes på tape, så det var bare å se på hele misèren før scorekortet skulle underskrives.

Hadde Na klart par på hull ni, kunne han ha skrevet 68 på scorekortet, og dermed bare være et slag bak lederne J.J. Henry og Stewart Cink. Nå ble det i stedet 80, og etter all sannsynlighet en tidlig helg.

- Det er ingenting som heter «hva om». Men la os si jeg hadde gjort fem eller seks på det hullet, da hadde jeg sett virkelig bra ut i denne turneringen.

Det er likevel fristende å sitere Dum Dum Boys: «Na na na na na na. Boom boom. Na na na na na na. Allah og herregud».

Sjekk ledertavlen her.

Se video av Nas mareritt her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere