RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Veteran fikk Ryder Cup-plass

I en alder av 50 år får Jay Haas nok en gang lov til å representere USA i neste måneds Ryder Cup.

Sammen med Stewart Cink ble Jay Haas, som de to siste, tatt ut til å delta i den prestisjetunge hanekampen mellom USA og Europa, som finner sted i Detroit 17. september.

Nest eldst
Haas blir dermed den nest eldste amerikaner som deltar. Bare Raymond Floyd har vært eldre. Han spilte da turneringen ble arrangert på Belfry i 1993, i en alder av 51 år og 20 dager.

Haas hadde vært inne på topp ti-listen i tre år, men mistet plassen etter helgens turnering. Han har heller ikke vunnet en turnering siden 1993. Men USAs kaptein Hal Sutton har åpenbart troen på Haas’ erfaring, som debuterte i Ryder Cup-sammenheng for 21 år siden. Han deltok sist i 1995.

De ti beste spillerne på USA-rankingen etter USPGA-turneringen i helgen ble automatisk kvalifisert til å møte europeerne på Oakland Hills.

Cink, som er 31 år gammel og i øyeblikket verdens 14. beste golfspiller, debuterte på Ryder Cup-laget for to år siden.

Erfaring
Nettopp det faktum at han har deltatt tidligere, i tillegg til tre topp ti-plasseringer i løpet av relativt kort tid, gjorde sitt til at han ble foretrukket foran Steve Flesch og Jerry Kelly. Begge hadde flere poeng enn Cink, men de ville ha vært debutanter.

Chris DiMarco og Chris Riley spilte seg inn på laget etter helgens glimrende plasseringer i USPGA Championship. DiMarco tapte, i likhet med Justin Leonard, omspillet til Vijay Singh, mens Riley delte fjerdeplassen med Ernie Els.

Her er USAs Ryder Cup-lag:

Tiger Woods
Phil Mickelson
Davis Love III
Jim Furyk
Kenny Perry
David Toms
Chad Campbell
Chris DiMarco
Chris Riley
Fred Funk
Stewart Cink
Jay Haas

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere