*Nettavisen* Sport.

Vil ha Beckenbauer som konsulent

Foto: Scanpix

Kapteinen på Europas lag i Ryders Cup ønsker å bruke fotball-legenden Franz Beckenbauer som rådgiver i forkant årets oppgjør mot USA.

Bernhard Langer leder Europas tolv spillere når Ryders Cup går av stabelen på Oakland Hills i Detroit i september. Nå ønsker han å dra veksler på landsmannens solide erfaring som lagkaptein og trener.

- Jeg har prøvd å få fatt i Franz de siste dagene, for å få hans synspunkter på det å være kaptein, sier 46-åringen til Reuters.

- Jeg vil høre hans tanker om det å være leder, og hvordan makte å få tolv individuelle utøvere til å trekke i samme retning. Dette er utfordrende når man har med tolv stjerner å gjøre. Dette er ikke akkurat alminnelige spillere. Det er de beste vi har.

- Jeg har mobilnummeret hans, men han har vært ekstremt opptatt de siste par dagene med å samle inn penger til en stiftelse og med å spille golft. Jeg kan selvsagt ikke forstyrre ham på greenen for å preike en halvtimes tid, ler Langer.

Beckenbauer er verdensmester både som spiller (1974) og som landslagstrener (1990), og er presidtent i arrangementskomitéen for fotball-VM i Tyskland i 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag