RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Wally Santana (Ap)

Vil klå verdenseneren på hjemmebane

- Jeg kan knapt vente, sier Suzann Pettersen.

Én kvinne står mellom Suzann Pettersen og hennes uttalte mål om å bli nummer én på kvinnenes verdensranking i golf: Yani Tseng fra Taiwan.

Tseng har vært utilnærmelig denne sesongen og står med seks seirer på LPGA-touren, blant dem to majorturneringer. Allerede før sesongen er over er hun utropt til Årets spiller, og på verdensrankingen troner hun suverent nesten 6,5 poeng foran Suzann Pettersen. Det betyr at det er like stor avstand mellom Tseng og Suzann, som det er mellom Suzann Pettersen og Maria Hjort på 20. plass.

- Kan knapt vente
Selv om de er rivaler er Pettersen og Tseng svært gode venner. Men denne uken får Suzann Pettersen sjansen til å ta Tseng akkurat der det kanskje vil smerte mest: i den første LPGA-turneringen noensinne i Tsengs hjemland Taiwan.

- Jeg kan knapt vente på å felle henne på hjemmebane, sa Suzann på pressekonferansen før turneringen.

Interessen for turneringen i Taiwan er enorm, og pressekonferansen med Tseng, Pettersen og verdensfirer Na Yeon Choi er den best besøkte i løpet av hele sesongen. For Tseng var det stort å få Årets spiller-utmerkelsen på hjemmebane.

- Det er spesielt for meg å få prisen i Taiwan, sier Tseng.

LPGA Taiwan Championship spilles fra torsdag til søndag denne uken. Første runde starter natt til torsdag norsk tid. Suzann Pettersen går ut sammen med Choi og den spanske Solheim Cup-helten Azahara Munoz.

Blåst
Tseng på sin side spiller de to første rundene med Brittany Lan fra USA og svenske Anna Nordqvist.

Under treningsrundene har det blåst fryktelig på Sunrise Golf & Country Club, og det er forventet svært vanskelige forhold hele helgen.

- Hadde jeg hatt vinger, tror jeg at jeg hadde lettet, sier Suzann Pettersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere