Wie skriver historie - igjen

Michelle Wie har kvalifisert seg, som den første jenta i historien, til det mannlige amatørmesterskapet i USA.

15.06.05 10:19

15-årige Wie, som også hadde håpet å kvalifisere seg inn for herrenes US Open, endte på delt førsteplass sammen med Artie Fink Jr i en kvalifiseringsturnering til US Amateur Public Links i Pennsylvania.

Wie og Fink Jr fikk de to eneste plassene som var tilgjengelig. Jenta fra Hawaii gikk på 71 og 74 slag i kvalifiseringen som totalt huset 85 spillere.

Amatørmesterskapet går av stabelen i Ohio på Shaker Run Golf Club i perioden 11-16. juli. Vinneren av turneringen har tradisjonelt sett fått en plass i startfeltet til US Masters.

- Jeg har hatt lyst til å gjøre dette siden jeg begynte å spille golf på et seriøst nivå. Masters var den første turneringen jeg så på fjernsyn, sier hun til BBC.

Wies forsøk på å kvalifisere seg til US Open falt i fisk da hun ikke klarte å ta seg videre fra en lokal kvalifiseringsturnering.

I neste uke deltar hun i US Women’s Open sammen med blant andre Suzann Pettersen. Senere i år spiller det 15-årige supertalentet på PGA-touren igjen i John Deere Classic. Den turneringen går av stabelen uka før US Amateur Public Links.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.