RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wie skriver historie - igjen

Sist oppdatert:
Michelle Wie har kvalifisert seg, som den første jenta i historien, til det mannlige amatørmesterskapet i USA.

15-årige Wie, som også hadde håpet å kvalifisere seg inn for herrenes US Open, endte på delt førsteplass sammen med Artie Fink Jr i en kvalifiseringsturnering til US Amateur Public Links i Pennsylvania.

Wie og Fink Jr fikk de to eneste plassene som var tilgjengelig. Jenta fra Hawaii gikk på 71 og 74 slag i kvalifiseringen som totalt huset 85 spillere.

Amatørmesterskapet går av stabelen i Ohio på Shaker Run Golf Club i perioden 11-16. juli. Vinneren av turneringen har tradisjonelt sett fått en plass i startfeltet til US Masters.

- Jeg har hatt lyst til å gjøre dette siden jeg begynte å spille golf på et seriøst nivå. Masters var den første turneringen jeg så på fjernsyn, sier hun til BBC.

Wies forsøk på å kvalifisere seg til US Open falt i fisk da hun ikke klarte å ta seg videre fra en lokal kvalifiseringsturnering.

I neste uke deltar hun i US Women’s Open sammen med blant andre Suzann Pettersen. Senere i år spiller det 15-årige supertalentet på PGA-touren igjen i John Deere Classic. Den turneringen går av stabelen uka før US Amateur Public Links.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere