Wie vs Bjørnstad

Foto: (foto: scanpix)

Michelle Wie føler ikke noe ekstra press før Sony Open. Selv om hun skal bryne seg på Henrik Bjørnstad.

11.01.06 13:08

Michelle Wie er 16 år gammel. Hun er allerede verdt mer enn flere av herrene hun skal konkurrere mot i helgens Sony Open på Hawaii, også spillere som har vært på PGA-touren lenger enn hun har levd. Da hun ble profesjonell, skaffet hun seg sponsoravtaler verdt mangfoldige millioner i året, og hun er allerede blant de aller best betalte kvinnelige idrettsutøverne i verden.

Nå forsøker hun seg igjen på herretouren igjen, i det som tilfeldigvis også er Henrik Bjørnstads første turnering i det gjeveste selskapet.

Lader opp med prøver
Og oppladningen kunne definitivt ha vært bedre. Som enhver annen 16-åring må hun igjennom diverse eksamener på den her tiden av året. Tirsdag hadde hun en prøve i japansk. Onsdag skal hun ha en prøve i matte. Og en annen matteprøve dagen etter. Alt mens hun skal forberede seg til å møte verdens beste mannlige golfspillere.

Michelle Wie har bare vært profesjonell i tre måneder, og hun har ikke vunnet noe stort siden hun vant US Women’s Amateur Public Links i en alder av 13 – naturlig nok som tidenes yngste. Nå skal hun snart begynne på sin første fulle sesong på LPGA-touren, der hun endte på topp tre fire ganger på åtte forsøk i fjor.

Dette er fjerde gang Michelle Wie forsøker seg mot herrene, og tredje gang i Sony Open. For to år siden, da hun bare var 14 år gammel, gikk hun runde nummer to på 68 slag. Den gangen misset hun cuten med ett fattig slag. I fjor var avstanden mye større, men potensialet har hele tiden vært der. I John Deere Classic pådro hun seg en dobbelt bogey på det 16. hullet, og bommet på cuten med svært liten margin.

Er alle gode ting fire, kanskje?

- De forventer at jeg klarer cuten nå. Jeg forventer selv at jeg spiller bedre, men jeg føler ikke noe ekstra press. Jeg har ett mål: å spille jevne runder under par. Mye kan skje på to dager. Forhåpentligvis vil bitene falle på plass, sier hun i et intervju med The Golf Channel.

Massiv interesse
Dagen kan faktisk komme da en kvinne, eventuelt en jente, blir et vanlig syn på herrenes PGA-tour. En ting er i hvert fall sikkert: Det er ikke bare Henrik Bjørnstad publikum kommer for å se i Sony Open.

- Jeg var på motsatt side av golfbanen, og det var ingen som så oss andre spille. Du visste hvor hun var hele tiden. Det var omtrent som om Tiger skulle ha spilt. Det sier mye. Jeg tror ikke den interessen forsvinner med det første, sa David Toms etter at han ble nummer 40 i John Deere Classic i fjor.

Misnøyen mot kvinnelige golfspillere på herretouren har vært der hele tiden. Vijay Singh stilte til og med ikke opp i en turnering der Annika Sørenstam var invitert. Mark Calcavecchia, en av veteranene på touren, tror Wie kommer til å klare cuten før eller siden. Men han tror aldri hun kommer til å vinne en herreturnering.

- Kanskje hun glemmer det når hun klarer cuten. Om hun bør spille på Hawaii? Ja visst. Jeg har ikke noe problem med det. Det er der hun er fra. Jeg synes imidlertid hun bør forsøke å vinne noen LPGA-turneringer først, og så ta det derfra, mener han.

Jim Furyk, en av verdens beste golfspillere, mener Wies talent er eksepsjonelt.

Slår hun Henrik?
- Jeg kan ikke tenke på noen andre 16-årige jenter som kan slå ballen som hun. Jeg tror heller ikke det er mange 16-årige gutter som gjør det. Hun er en av en million eller milliard, mener han.

Torsdag slår hun ut i Sony Open. Det samme gjør Henrik Bjørnstad.

Det blir vanvittig spennende å følge dem begge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag