*Nettavisen* Sport.

Woods med rørende brev til mobbeoffer

BLE RØRT: Tiger Woods. Foto: Jake Roth (Reuters / NTB scanpix)

Tiger Woods klarte ikke å la pennen ligge da han fikk høre historien om «Dillon» som ble mobbet og vurderte å ta sitt eget liv fordi han stammet.

Brevet fra Woods ble tirsdag publisert i bladet Golf Digest. I brevet avslørte Woods at han selv har slitt med taleproblemer.

«Jeg stammet også som barn. Jeg pleide å prate med hunden min som satt og lyttet helt til han sovnet. Jeg tok også et kurs som varte i to år, og til slutt klarte jeg å slutte», skrev 39-åringen, ifølge AFP.

Gutten, omtalt som Dillon, sluttet med aktiv idrett etter å ha blitt mobbet for stammingen. Da tok moren kontakt med den svenske golferen Sophie Gustafson, som også har måttet takle stamming gjennom hele karrieren.

Tiger-fan

I eposten til Gustafson skrev moren at hun nylig måtte stoppe sønnen fra å hoppe ut av vinduet og begå selvmord.

Gustafson delte brevet med Golf Digest som satte det på trykk forrige uke. Søndag tvitret hun om Tigers respons.

«Tusen takk @TigerWoods for at du sendte et brev til min venn Dillon. Han ble så glad. Det blir rammet inn og hengt opp på veggen», skrev hun.

Barrierer

I brevet skrev golfstjernen om hvordan han har måttet takle store barrierer som den eneste svarte spilleren i feltet.

«Men jeg lot ikke det stoppe meg, og det inspirerte meg til å jobbe hardere. Jeg vet at du også kan gjøre det. Du har en herlig familie og store fans som meg ved din side. Lykke til og stå på. Jeg er sikker på at du kommer til å bli fantastisk til alt du prøver på», sto det.

Dillon var naturligvis overlykkelig etter å ha fått brev fra selveste Tiger Woods.

- Jeg fikk et brev fra Tiger på søndag. Han fortalte at han også stammet før. Nå håper jeg at én annen person som sliter hører min historie og innser at selvmord ikke er løsningen, sier Dillon til Golf Digest. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.