RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Woods tar golfpause på ubestemt tid

Starten på 2015 har vært meget tung for Tiger Woods. Nå tar han en pause fra golfen på ubestemt tid.
Starten på 2015 har vært meget tung for Tiger Woods. Nå tar han en pause fra golfen på ubestemt tid. Foto: Jake Roth (Reuters)
Sist oppdatert:
- Mitt spill og mine resultater er ikke gode nok for konkurransegolf for øyeblikket, sier golfstjernen.

Tidligere verdensener Tiger Woods (39) har den siste tiden slitt med både spill og skader. Nå har han bestemt seg for å ta en pause fra golfen.

Det opplyser amerikanere på sin egen hjemmeside.

Woods har i lengre tid slitt med ryggen og svake resultater. På sine to turneringsstarter i år har Woods spilt sin verste runde i karrieren (82 slag) og trukket seg etter elleve hull på grunn av ryggsmerter.

- De siste to ukene har vært veldig skuffende for meg. Spesielt turneringen på Torrey Pines. Jeg ønsker aldri å trekke meg. Dessverre har skader gjort at det har skjedd for ofte den siste tiden, skriver Woods.

Vil raskt tilbake
Ifølge Woods sesongplan, skulle han ha spilt neste turnering om to uker. Det blir neppe tilfelle.

- Akkurat nå har jeg behov for å bruke mye tid på å forbedre spillet og bruke tid med de personene som er viktige for meg. Mitt spill og mine resultater er ikke gode nok for konkurransegolf for øyeblikket, skriver 39-åringen.

- Jeg håper imidlertid at jeg er raskt tilbake på golfbanen.

På mandagens verdensranking falt Woods ned til 62.-plass. Det er hans laveste plassering siden han ble profesjonell i 1996. Siden 1999 har 39-åringen toppet rankingen i over 500 uker.

Skader
I 2014 gjorde en klemt nerve i ryggen at amerikaneren måtte operere. Deretter fulgte en tre måneder lang opptreningsperiode, men med ytterligere skader og svakt spill har veien tilbake har vært svært tøff.

- Den siste skaden er ikke relatert til operasjonen. Jeg får daglig behandling og føler meg bedre for hver dag som går.

Woods har totalt 14 majortitler på samvittigheten, men har ikke vunnet en av de store turneringene siden US Open-seieren i 2008. Foran sesongen byttet han også trener, og for øyeblikket er han inne i sin femte store svingendring i karrieren.

Major
Første majorturnering for året er Masters som spilles 9. til 12. april. Om amerikaneren skal være blant favorittene der, må spillet forbedres kraftig.

- Som sagt kommer jeg til å spille turneringer når jeg tror jeg er klar. Jeg kommer tilbake, fastslår Woods. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere