*Nettavisen* Sport.

Woods ute - Sabbatini mot seier

Foto: (FOTO: REED SAXON / AP)

En småsyk Tiger Woods måtte kaste inn håndkleet før den tredje runden av Nissan Open. Sør-afrikanske Sabbatini øyner seier og førsteplassen på pengelista.

19.02.06 10:13

Sørafrikaneren Rory Sabbatini har fire slag å gå på når siste runde av Nissan Open spilles natt til mandag norsk tid i California.

Tiger Woods kom seg så vidt gjennom cuten etter to runder, men trakk seg før den tredje runden på grunn av en virussykdom. Vekslende værforhold på Riviera Country Club gjorde at Woods fikk seg en kalddusj på den andre runden. Han måtte flykte fra et kraftig regnvær uten paraply. Da værprognosene antydet forverring, valgte en småsyk Woods å trekke seg.

Verdenseneren hadde uansett små sjanser til å hevde seg i teten. Han lå én over par – elleve slag dårligere en Sabbatini. Tiger Woods vil fokusere på å bli frisk nok til å delta I onsdagens WCG Accenture Championship i San Diego.

Sabbatini i tet
Sabbatini fortsatte i samme stil i runde tre. Sørafrikaneren gikk en 67-runde, og ligger fjorten under par. Med seier vil han for øvrig toppe pengelisten av PGA-tour så langt i år. Han har fra før to andreplasser.

Søraftrikaneren har vunnet to ganger i USA tidligere. Men likevel er han best husket for en kontroversiell episode i juni 2005.

En irritert Sabbatini snek i køen og slo før partneren Ben Crane, og tydelig protesterte mot amerikanerens tempo.

TV-kommentator Paul Azinger kalte Sabbatinis oppførsel; det frekkeste han hadde sett, og Sabbatini måtte unnskylde oppførselen sin senere.

Resultater etter tre av fire runder
-14 R Sabbatini (Sør-Afrika)
-10 C Barlow (USA), F Couples (USA)
-9 T Clark (Sør-Afrika), T Immelman (Sør-Afrika)
-8 J Rollins (USA)
-7 J Furyk (USA), M Brooks (USA), D Wilson (USA), B Estes (USA)
-6 N Watney(USA), L Westwood (Storbritania), T Lehman (USA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.