RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golfkometen Reitan tillater seg selv å bli «Tiger-starstruck»


Kristoffer Reitan gleder seg til møtet med verdens beste golfspillere i US Open. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
Kristoffer Reitan gleder seg til møtet med verdens beste golfspillere i US Open. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Kristoffer Reitan (20) akter ikke å stå med lua i hånden i den historiske US Open-debuten. Men når Tiger Woods passerer forbi ham, stopper det meste opp.

Torsdag slår 20-åringen ut i gigantturneringen US Open som første nordmann i historien. I startfeltet har han med seg verdens beste golfspillere, blant dem Dustin Johnson, Jordan Spieth, Rory McIlroy og Tiger Woods.

Den slags stjerneselskap er ikke den norske amatøren vant til å befinne seg i, men Reitan er bestemt på å ikke la det bli en forstyrrende faktor. Ett unntak har han samtidig gitt seg selv.

– Jeg har satt som regel denne uka at jeg ikke skal reagere på at noen går forbi meg annet enn Tiger Woods. Han skal jeg få lov til å reagere på, smiler US Open-debutanten til NTB.

Han legger ikke skjul på at den amerikanske golflegenden med 14 Major-seirer på merittlista rager over resten hva gjelder stjernestatus.

– Når han går forbi, blir alt stille. Da er det ingen som rører seg. Han har såpass mye respekt at jeg tror at til og med verdenseneren blir litt «starstruck», sier 20-åringen.

Guttedrøm

Woods, som har vært plaget av en kranglete rygg i flere sesonger, har vunnet US Open tre ganger tidligere. Sist han vant en av golfsportens fire Majors var samtidig så langft tilbake som for ti år siden. Ingen våger likevel å avskrive 42-åringen på Shinnecock Hills Golf Club kommende helg.

Kristoffer Reitan har et helt annet utgangspunkt. Han overrasket mange bare ved å kvalifisere seg til storturneringen som første nordmann noen gang.

– Selv syntes jeg ikke det var overraskende. Jeg hadde aldri spilt kvalifiseringen hvis jeg ikke trodde jeg hadde en sjanse. Når det er sagt, hadde jeg ikke forventet å klare det, men det var et sterkt ønske og en ambisjon, sier golfkometen.

– Når begynte du å drømme om å spille en Major?

– Jeg begynte vel å spille golf da jeg var fem år, og begynte å følge godt med på TV rundt samme alder. Jeg har sett Tiger Woods sykt mye på TV, for å si det sånn, og har drømt om dette veldig lenge. Det er gøy å føle at jeg nå er en del av det, sier han.

Autografkaos

Reitan kaller US Open-debuten en perfekt mulighet til å kjenne på nivået blant verdens beste spillere. I hverdagen er det nettopp de beste som er målestokken.

– Jeg og treneren min prøver alltid å sammenligne meg med verdensklassespillerne. Det finnes ingen bedre måte å gjøre det på enn å komme inn i US Open og spille på samme bane og i samme turnering som dem, sier Reitan.

Han har allerede oppholdt seg i USA i flere dager og fått kjenne på den viraken som omgir en av klodens viktigste og mest prestisjetunge golfturneringer.

– Jeg sto vel i gode 20 minutter i går og skrev autografer til små barn. Det var veldig spesielt, og noe jeg ikke har opplevd så mye av tidligere. Samtidig var det en god mulighet til å vise fram en glad og positiv side av meg selv, og det er kult å få folk til å smile, sier US Open-debutanten.

Han vil ikke legge for mye press på seg selv foran det som blir et foreløpig karrierehøydepunkt.

– Forventningene er at jeg skal gjøre de oppgaven jeg har satt meg. Klarer jeg det, får det gå som det går, sier han – og lover å nyte opplevelsen som venter.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere