PORTUGAL - TYSKLAND 2-4:

Löws tyske mannskap spilte en svært svak kamp i 0-1-tapet mot Frankrike, og mange ble overrasket over at den tyske hovedtreneren ikke gjorde noen endringer på laget før skjebnekampen mot Portugal.

Spesielt valget om å fortsette med Joshua Kimmich som vingback ble møtt med forundring hos blant andre den franske fotballeksperten Julien Laurens hos BBC.

- Jeg forstår ikke Joachim Löw og dette Tyskland-laget. Vi snakket om det etter Frankrike-kampen at franskmennene ikke kunne forstå at verdens beste defensive midtbanespiller ikke spilte i sin beste posisjon, sa Laurens og fortsatte.

- Selv Kimmich sa på pressekonferansen at han ikke liker å spille ute til høyre fordi han ønsker å kontrollere kampen og ballen. Det er så mange ting jeg ikke forstår av det Löw gjør, og jeg er veldig overrasket over at han velger å spille med det samme laget.

Kritikerne fikk vann på mølla da Cristiano Ronaldo satte inn 1-0 og sitt tredje mål i mesterskapet, men Tyskland slo nådeløst tilbake - mye takket være nettopp Löws vingbacker.

Kimmich noterte seg til slutt for to målgivende pasninger, mens Robin Gosens på motsatt side ble kampens store spiller med to målgivende pasninger og ett mål for Tyskland.

Bundesliga-ekspert Eivind Bisgaard Sundet hadde ikke trodd Tyskland ville klare å reise seg så markant etter nedturen mot Frankrike.

- Det er sjokkerende at Tyskland er så gode som de er i dag, sier han i NRK-studio etter kampen.

Resultatet gjør at EMs gruppe F er vidåpen. Både Tyskland og Portugal har nå tre poeng, og mens portugiserne har igjen Frankrike i gruppa, skal Löws mannskap nå møte Ungarn.

Ny Ronaldo-scoring

Tyskland trodde de hadde fått en drømmestart på kampen etter fem minutter da Gosens satte ballen i mål på bakre stolpe, men reprisen viste at lagkamerat Serge Gnabry var i en marginal offside i opptakten til scoringen.

I stedet smalt det i andre enden ti minutter senere da Cristiano Ronaldo noterte seg for et nytt EM-mål.

En strålende langpasning fra Bernardo Silva fant Diogo Jota, som tok ballen vakkert ned på brystet før han serverte Ronaldo på nærmest åpent mål.

Resultatet ville gjort at Tyskland kunne vært nærmest ferdigspilt i EM før den siste kampen i gruppa, men Löws mannskap virket langt skarpere enn hva som var tilfellet mot Frankrike.

Til slutt ble fire minutter inn mot pause utslagsgivende for kampen da to portugisiske selvmål var med på å snu kampen.

Først etter 35 minutter da Kai Havertz jaktet et innlegg fra Gosens. I duell med Manchester Citys Ruben Dias var det sistnevnte som var uheldig å sette ballen i eget nett, og kun fire minutter senere var det lagkamerat Raphael Guerreiros tur.

Venstrebacken styrte et innlegg fra Kimmich i eget nett, men det var bare forsmaken for hva som skulle komme fra Tysklands backer.

Gosens-show

Kai Havertz økte ledelsen til 3-1 etter 51 minutter da han styrte et glitrende Gosens-innlegg i eget nett, og etter 60 minutter kronet Gosens en fantastisk kamp.

Kimmich fant Atalanta-backen med et fantastisk innlegg på bakre stolpe, og Tysklands nummer 20 headet inn 4-1.

Diogo Jota skapte spenning i kampen da han reduserte til 2-4, og Renato Sanches var kun centimetere unna da han ladet kanonen fra langt hold etter 78 minutter, men ballen smalt i stolpen.

Leon Goretzka var nær ved å sette den siste spikeren i kista like etterpå, men missen til Bayern München-spilleren hadde kun akademisk betydning da Portugal aldri kom nærmere redusering.