*Nettavisen* Sport.

Goss ga gass

Foto: Luk Beines (AFP/Scanpix)

Og det holdt til årets første sammenlagtseier.

05.01.11 11:40

Det dreide seg om Michael Matthews og Matthew Goss foran nattens avslutning av Jayco Bay Cycling Classic criterium series.

Rittet med det lange tittelen, er alt annet enn langdrygt.

The Bay Classics dreier seg om show, fart, intens kriging om posisjoner og hovedfokus på giftige avslutninger. Kulisser som kler hjemmefavorittene Alan Davis (Astana), Michael Matthews (Rabobank), Matthew Goss (HTC-High Road) og for så vidt også newzealenderen Greg Henderson (Team Sky).

Foran den fjerde – og siste etappen – skilte det kun to poeng mellom Matthews og Goss i sammendraget. Goss vant den første etappen i klassikerserien, mens unggutten Matthews var pent fremme på den andre.

Avslutningen ble unnagjort i drabantbyen Williamstown i utkanten av Melbourne. Mark Renshaw var ute etter å gjøre rittet tøft, og angrep ustanselig. Men til slutt viste det seg at lagkamerat Goss var den sterkeste rytteren.

24-åringen spurtslo konkurrentene og noterte seg dermed for årets andre etappeseier, årets første sammenlagtseier og sin aller første sammenlagtriumf under The Bay Classics.

Alan Davis tok andreplassen på etappen, mens Matthews måtte nøye seg med tredje. Dermed snek Goss seg forbi med sparsommelige to poeng i det endelige sammendraget.

- Dette var en flott start på året. Det var viktig for selvtilliten min, innrømmet Goss etter rittet overfor sbs.com.

- Bernie (Sulzberger, vår anm.) tok føringen på den siste runden og fram til oppløpet. Jeg ga ham en liten luke, slik at jeg kunne nyte godt av dragsuget rundt den siste svingen. Men helt sikkert på seier var jeg ikke før jeg krysset målstreken, forteller Goss.

Det har ikke deltatt nordmenn i det australske rittet, men i midten av januar skal Alexander Kristoff måle krefter mot blant andre Goss, Tyler Farrar, Mark Cavendish og André Greipel under ProTour-rittet Tour Down Under.

Her finner du vår dekning fra de andre etappene under The Bay Classics:

** Etappe 3: Brødrepar herjer i Australia
** Etappe 2: - En ny stjerne på sykkelhimmelen
** Etappe 1: Australsk prestisjeduell

Resultater 4. etappe:
1. Matthew Goss (E3/Pure Tas)
2. Allan Davis (Bikebug.com)
3. Michael Matthews (Urban)
4. Chris Sutton (Team Sky)
5. Bernie Sulzberger (E3/Pure Tas)
6. Leigh Howard (Jayco VIS)
7. Tom Scully (Garmin Cervelo)
8. Jonathan Cantwell (Lowe Farms/Boomaroo Nurseries)
9. Nick Walker (Fly V Australia)
10. Mat Hayman (Team Sky).

HTML EMBED

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.