*Nettavisen* Sport.

Gøy på landet - for Vålerenga

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Sandefjord trues av nedrykk, og spiller med kniven på strupen. Det så bare ikke sånn ut mot Vålerenga.

30.10.06 21:59

STORSTADION, SANDEFJORD (Sandefjord-Vålerenga 0-2): Et uvanlig passivt Sandefjord spilte som alt annet enn et lag med kniven på strupen i det viktige hjemmemøtet med formlaget Vålerenga søndag kveld.

Dette var kampen der Tor Thodesen skulle motbevise ekspertenes slakt av Sandefjord før sesongen. Isteden ble det kvelden som førte spåmennene et steg nærmere virkeligheten. To VIF-mål på en drøy time var det som skulle til. Klanen sang ”gøy på landet”, Vålerenga styrte showet, og vestfoldingene fremstod til tider som et lag med begge bena godt plantet i Adeccoligaen.

- Det er noe nølende og avventende over oss, sa en skuffet sandefjordtrener Tor Thodesen etter kampen.

– Vi er ikke på nett defensivt, og er alt for passive fremover.

Avgjørende sisterunde
Årsverste eller ikke, med seier borte mot kriserammede Molde i siste serierunde har Sandefjord fremdeles muligheten til å beholde plassen i den øverste divisjonen.

- Greit nok at Molde gikk på en smell i dag, men det trenger ikke bety noe som helst for resultatet neste søndag. Der står det 0-0 helt til kampen er i gang, kommenterte Thodesen.

– Men det er klart, klarer vi dette er det fantastisk. Selv om jeg er skuffet over tapet i dag, bør vi være fornøyde med at vi henger med mot alle odds. Vi har fremdeles muligheten til å berge plassen, og det tror jeg også vi klarer.

Underdogs
Og skulle vestfoldingene sikre seg fornyet kontrakt i siste runde, må laget fra hvalfangerbyen innfinne seg med underdogstempelet også neste år.

- Det er bare et visst antall store byer i dette landet, og alle kan ikke ha hver sin toppklubb. Sandefjord vil aldri få den største bankkontoen, men vi vil alltid være blant de som jobber mest, sa en optimistisk Thodesen.

Vålerengas trener Petter Myhre var tydelig fornøyd med lagets innsats på Storstadion. Oslolaget rotet det ordentlig til for seg selv i vårsesongen, men har for alvor blandet seg inn i medaljekampen etter en svært god høst.

– Det er jo dette som er noe av sjarmen med fotball, kommenterte Myhre.

– Jeg tror det er viktig med en god inngang på neste sesong.

Vålerenga tar i mot Tromsø på Ullevål i siste serierunde.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.