*Nettavisen* Sport.

Graabak med karrierebeste

Foto: Reuters

Jørgen Graabak (20) imponerte med annenplass og karrierebeste i søndagens verdenscuprenn i kombinert.

15.01.12 17:13

Unggutten fra Melhus slo samtlige i «hovedfeltet» på slutten av løpet. Italieneren Alessandro Pittin var det lite eller ingenting å gjøre noe med. Han vant sitt tredje verdenscuprenn på like mange dager.

For Graabak var det en ny milepæl å ta enda et steg opp på seierspallen etter tredjeplassen han oppnådde i Seefeld 18. desember.

Sterk i spurten
– Jeg visste at Jørgen (Graabak) var supersterk i spurten, og det var egentlig bare Mikko (Kokslien) som kunne ha matchet ham i dag. Men da Mikko så seg bakover og så det var Jørgen som kom, unnlot han å sperre av sporet på oppløpet, sa landslagssjef Kristian Hammer til NTB etter målgang.

Mikko Kokslien gikk et nytt sterkt løp og fikk 3.-plass som belønning for et godt langrenn etter en beskjeden 24.-plass i hoppbakken.

Storlien mot toppen
Gudmund Storlien var beste nordmann med en annenplass etter hopprennet, men er ikke helt friskmeldt av landslagsledelsen og falt ned til 16.-plass etter langrennsdelen.

– Gudmund (Storlien) har vært litt syk og sto over langrennet i Oberstdorf sist helg. Han trenger litt tid og vil garantert gjøre det bra framover, sa Hammer.

Jan Schmid endte på 10.-plass og Håvard Klemetsen på 17.-plass.

Magnus Moan endte blant de siste i hopprennet og valgte å stå over det etterfølgende langrennet. (©NTB)

Annonsebilag