Det er tiende flest i norsk landslagssammenheng på kvinnesiden.

23-åringen har blitt Norges soleklart viktigste spiller etter at Ada Hegerberg ga seg på landslaget, og torsdag leverte hun fra spissplass da Norge tok sin første seier under treningsleiren på La Manga.

Kampen og treningsleiren fungerer som oppladning før sommerens VM i Frankrike, og Graham Hansen ga først Norge ledelsen da hun elegant chippet ballen i mål fra kloss hold etter 12 minutter.

Sjögren benyttet oppkjøringskampen til å teste spillere i ulike posisjoner, og LSK Kvinners Synne Skinnes Hansen, som vanligvis opererer som kantspiller eller spiss, bekledde høyrebacken i Ingrid Moe Wolds fravær.

23-åringen kom fra oppgaven uten å ha blitt på de store prøvene, og etter 15 minutter så hun lagvenninne Lisa-Marie Karlseng Utland doble til 2-0 etter nydelig forarbeid i forkant.

Les også: Kritikken haglet etter EM-fiaskoen. Disse grepene har Sjögren tatt inn mot VM

Caro-dobbel

Caroline Weir reduserte til 1-2 etter 54 etter at Skottland hadde blitt tildelt et straffespark, men etter 74 minutter viste Graham Hansen seg fram igjen.

Den teknisk begavede angrepsspilleren snurret rundt med flere motspillere, før hun kontant satte ballen i mål til 3-1.

Kun minutter senere var hun kun noen millimetere unna et hattrick da hun dunket til fra rundt 20 meter. Ballen dundret i tverrliggeren før den spratt ned på streken og forsvant ut igjen.

De to scoringene gjør uansett at Graham Hansen nå har 24 landslagsmål, noe som bringer henne inn blant topp 10 over mestscorende i landslagets historie på kvinnesiden.

- Den listen kommer hun til å klatre på. Det som imponerer meg mest er at hun er den som skaper sjanser og også gjør mål uansett hvilken posisjoner hun spiller i. Hun har ekstrem spisskompetanse som gjør henne veldig viktig for vårt offensive spill, sier landslagssjef Sjögren til Nettavisen når vi ber ham vurdere «Caros» prestasjon.

Marianne Iren Pettersen topper fortsatt adelskalenderen med sine 66 scoringer, mens Graham Hansen plasserer seg på 10.-plass.

Skottland var aldri i nærheten av å hente opp den norske ledelsen, og Sjögren tar dermed seg en seier videre inn i Spania-oppholdet.

- Fint med seier i årets første kamp. Vi gjorde en veldig god førsteomgang og skapte mange sjanser. Litt svakere i en periode i annenomgang, men vi kom tilbake mot slutten, forteller landslagssjefen.

Skal utarbeide målsetting

Oppkjøringskampene på La Manga fortsetter når Norge møter Canada 22. januar, og Sjögren uttalte til Nettavisen i oktober 2018 at treningsleiren blir ekstra viktig ettersom laget under oppholdet skal utarbeide en felles VM-målsetting.

- Jeg vet ikke om vi vil gjøre den offisiell under samlingen, men det blir et mer uttalt konkretisert mål. Nå har vi alle parametere som behøves, og da kjenner vi også til trekningen, sa svensken til Nettavisen etter at EM i Nederland i 2017 ble en gigantisk nedtur.

Returbillett allerede før sluttspillet, samt at Ada Hegerberg valgte å gi seg på landslaget, var fasiten etter europamesterskapet, men VM-billetten ble sikret etter en kruttsterk seier mot Nederland på Intility Arena i september.

I den kampen spilte Isabell Herlovsen en avgjørende rolle, men VIF-spilleren er ikke tilgjengelig for landsaget som følge av en konflikt med klubben som gjør at hun nå er sykmeldt.

Dermed startet Graham Hansen og Utland som rene spisser på Skottland, og begge de to leverte varene med scoring.