Graham Potter er ny manager i Premier League-klubben Brighton

NY JOBB: Graham Potter er ny manager i Brighton.

NY JOBB: Graham Potter er ny manager i Brighton. Foto: Simon Galloway (Pa Photos / NTB scanpix)

Det ble bekreftet mandag.

20.05.19 18:11

Premier League-klubben Brighton bekrefter mandag at Graham Potter er ansatt som ny manager. Han erstatter Chris Hughton som nylig fikk sparken i jobben.

Potter kommer fra rollen som manager i Swansea og har signert en fireårskontrakt med Brighton.

- Jeg er storfornøyd med å være her. Jeg har snakket med klubbledelsen et par dager nå og er imponert over planene og hvordan de vil ta klubben framover, sier Potter.

- Jeg streber alltid etter å spille en positiv type fotball, men vi må også ta spillerne som er her med i betrakningen. Alle lag er først og fremst nødt til å være godt organisert defensivt, men jeg håper å få til en kombinasjon av angrep og forsvar.

44-åringen har tidligere flere sesonger bak seg som hovedtrener i svenske Östersund, der han blant annet ledet laget videre fra gruppespillet i Europa League i 2017/18.

Det svenske laget slo Arsenal på bortebane i sekstensdelsfinalen av turneringen, men et 0-3-tap på hjemmebane førte til at londonlaget gikk videre til neste runde.

Som aktiv spiller var Potter innom klubber som Birmingham, Southampton, Stoke, York City, Boston United og Macclesfield. Han har også én landskamp på U21-nivå.

Brighton blir engelskmannens første trenerjobb i Premier League.

Han overtok som Swansea-sjef i juni 2018 og ledet laget til en 10. plass i The Championship under sin første sesong med waliserne.

Brighton endte som nummer 17 i den nylig avsluttede Premier League-sesongen.

Kort tid etter siste ligakamp ble det kjent at Hughton var ferdig i klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.