Halvor Egner Granerud framsto som Norges store vinnerhåp i verdenscupåpningen i polske Wisla lørdag.

Askergutten var andremann bak hjemmefavoritten Dawid Kubacki halvveis, og hadde tre poeng å hente inn på mannen i tet. Og han gjorde sakene sine enda bedre da rennet skulle avgjøres.

– Han drar på. Det er et kjempehopp av Granerud. Han er langt over 130 meter her. Samme lengde som Stefan Kraft, og 133,5 meter på Asker-hopperen. Det må da være ledelse, kommenterte TV3s Petter Tenstad etter finalehoppet, før bekreftelsen på akkurat det kom.

Les også: Fikk høre det under cupfinalen: – De spiller på grensa til skittent

Dessverre for Granerud holdt ikke hoppene på 130,og 133,5 meter til å ta seg forbi hjemmehåpet Kubacki.

Sistnevnte hoppet halvmeteren lenger enn Granerud i førsteomgangen, og landet deretter på 132,5 meter som sistemann utfor i rennet. Med det sikret han seg en trygg seier med 2,6 poengs margin. Østerrikeren Kraft tok tredjeplassen.

Grønne omgivelser

Johann André Forfang ble nest beste nordmann i Wisla, etter å ha klatret fem plasser i finalen. Han landet på 122 meter da, etter et svev på 126 i den første omgangen.

Rennet foregikk på plast, helt uten den tradisjonelle kunstsnøen som tidligere har vært hyppig brukt i Wisla. Sesongstarten i år kommer dessuten flere uker før det som har vært normalt tidligere.

Les også: Drastisk endring skaper splid: – Unødvendig

En ny regel av åpret har åpnet for at arrangørene ikke er nødt til å ha snø i unnarennet i verdenscupen.

Robert Johannson hoppet seg hele 15 plasser opp etter et skuffende førstesvev. Han ble til slutt nummer 11.

Lindvik-fall

Marius Lindvik landet på et skuffende resultat i sitt førstehopp. Rælingen-skihopperen måtte ta til takke med 120,5 meter, og en 10.-plass etter ett hopp, under det som lignet vanskelige forhold i regnværet.

24-åringen fra Frogner på Romerike var tydelig sugen på revansj i andrehoppet, som skulle vise seg å bli dramatisk.

Les også: Høydramatisk i Haaland-comebacket: – Meget, meget sjelden

Lindvik strakte seg da helt ned til 136,5 meter, men trakk seg litt i landingen. Deretter mistet han balansen og falt på det grønne plastdekket. Lindvik ble til slutt nummer 22 i konkurransen.

– Vi kan være veldig fornøyd med seks mann i finalen og flere blant topp 15. Det var et fantastisk siste hopp av Lindvik, som dessverre ikke greide å stå. Jeg er glad for at det går bra med ham. Alt i alt en fin dag for oss, oppsummerte landslagstrener Alexander Stöckl overfor Viaplay.

Johansson-revansj

Robert Johansson skuffet også i førstehoppet med 116,5 meter. Veteranen fra Søre Ål kvalifiserte seg likevel til finaleomgangen som 26. mann, og slo deretter voldsomt tilbake.

Med hele 131,5 meter i andrehoppet presterte han rennets lengste hopp til da. Han fullførte rennet på en sterk 11-.plass.

Heller ikke stjernene Karl Geiger eller Ryoyu Kobayashi imponerte etter Marius Lindviks hopp i førsteomgangen. Geiger klarte ikke en gang å komme seg med til finalen etter en landing på bare 115 meter.

Les også: Beholdt plassen i Obosligaen

Tyskeren led dermed samme skjebne som Daniel-André Tande, som måtte ta til takke med en 38.-plass etter tamt førstehopp.

Verdenscupdebutant Kristoffer Eriksen Sundal kapret en gledelig 18.-plass. Han kom med i finaleomgangen takket være et svev på solide 126 meter.

Med startnummer 4 landet 2001-modellen fra Oslo godt nede i den snøfrie storbakken i Polen. Han fulgte det opp med å lande på 123,5 meter i andre svev.

Fredrik Willumstad hoppet henholdsvis 119,5 og 122,5 meter og endte som nummer 21.

Les også: Dag Kaas (75) er død etter kort tids sykdom: – Det er ufattelig