Ryoyu Kobayashi fra Japan vant søndagens meget vindutsatte verdenscuprenn i Lahti. Han fikk gode vindforhold og triumferte etter en bunnsolid landing med telemarksnedslag på hele 136,5 meter.

– Helt vilt, kommenterte Viaplays Petter Tenstad om Kobayashis prestasjon.

Kommentatoren omtalte også konkurransen som et «bingorenn» på grunn av den svært vekslende vinden.

I uvanlig varierende forhold ble det nemlig ingen jubeldag for noen av de norske deltakerne. Finaleomgangen ble avlyst, og dermed står resultatene fra første omgang igjen som gjeldende.

Les også: Reagerer på bildene av Norge-løperen: – Det er ikke lov

Halvor Egner Granerud mislyktes fullstendig som sistemann utfor i den spesielle hoppomgangen. Norges store stjerne landet på bare 95 meter og ble bare nummer 46. Bare fire hoppere endte bak Asker-hopperen på resultatlista.

– Jeg føler meg ganske sjanseløs i dag. Det er veldig surt. Jeg hopper i det som er favorittbakken min, og så får vi en dag som i dag, hvor man får helt absurde svar i hoppet, sier Granerud til Viaplay.

Han legger ikke skjul på at det føltes som det var vindforholdene, og ikke teknikken, som forårsaket det mislykkede hoppet hans.

Forfang Norges beste

Stefan Kraft fra Østerrike ble andremann i søndagens renn, mens Tysklands Karl Geiger tok den siste pallplassen.

Den rutinerte Tromsø-hopperen Johann André Forfang var Norges bestemann i rennet etter et svev på 119 meter, 0,2 poeng foran lagkamerat Kristoffer Eriksen Sundal.

– Det er utfordrende og kjempevanskelig. Jeg var ganske sikker på at det var et mislykka hopp da jeg ikke fikk skiene opp, kommenterte Forfang overfor Viaplay.

Overraskelsen var derfor stor da han oppdaget at hoppet hans holdt til en foreløpig andreplass. Forfang endte som nummer ni i rennet, mens Sundal tok 10.-plassen.

Les også: Hopptreneren fikk telefon fra tidligere stjerne etter kreft-beskjed

Lang venting

Storbakkerennet i det tradisjonsrike finske skianlegget startet 15.15. Men en knapp time seinere var det fortsatt bare 41 av 64 hoppere sendt utfor.

Hopper nummer 42 var Norges første deltaker i rennet, Koll-hopperen Sundal. Tross veldig lang ventetid før han fikk klarsignal til å hoppe, strakte Sundal seg helt ned til 122 meter og overtok ledelsen.

– Et lekent nedslag på en veldig god lengde her. Et meget pent hopp også, roste Viaplay-ekspert Anders Jacobsen.

Seinere i den svært vindutsatte omgangen landet Robert Johansson og Daniel-André Tande på henholdsvis 115,5 og 110 meter.

De to sistnevnte endte på henholdsvis 21.- og 24.-plass.