26-åringen hoppet inn til ledelse i den første omgangen, men ble satt under voldsomt press da Dawid Kubacki og Anže Lanišek leverte to kanonhopp. Sistnevnte satt i lederstolen før Norges bestemann sto igjen.

Egner Granerud klarte ikke å følge opp det første forsøket, og endte opp som nummer fem bak sloveneren Lanišek.

– Han klarer ikke å følge opp, så det blir ingen norsk seier. Dessverre for Granerud. Han faller litt for dypt i satsen, og får ikke samme farten og høyden. Han er jo skuffet her, og man merker man mister litt piffen selv og, sier Viaplay-ekspert Anders Jacobsen etter hoppet.

Unggutten Bendik Jakobsen Heggli imponerte også stort, og ble nummer 11.

– Jeg kjente litt mer på det, så jeg klarte ikke å levere den friheten jeg trenger for å hoppe på det øverste nivået. Det svarer ikke. Jeg var faktisk skikkelig nervøs. Mye mer enn jeg har vært på en stund, så det var veldig overraskende. Det føltes rart, forteller Egner Granerud til Viaplay etter rennet.

Les også: NRK-ekspertene satt ut av det som skjedde på Beitostølen: – Hva i all verden?

Granerud ledet etter førsteomgang

Norges håp Halvor Egner Granerud har vært uheldig med hoppdressen tidligere denne sesongen, men viste virkelig styrke i den første omgangen i tyske Titisee-Neustadt.

Asker-hopperen landet på 136,5 meter, og tok ledelsen foran slovenske Anže Lanišek før finaleomgangen.

– Det er masse kraft som legges ned i kanten der. Et kraftfullt hopp av Egner Granerud. Han er fantastisk flink til å ta ut alt når det gjelder, hyllet Viaplay-ekspert Anders Jacobsen etter Graneruds lederhopp.

Les også: FIS gjorde om på verdenscup-systemet før denne sesongen. Nå etterlyser eksperten nye endringer

Marius Lindvik fikk en blytung omgang, og landet på 125 meter. Det holdt til en 32. plass, som gjorde at han måtte se resten av rennet fra tribunen.

Lanišek-seier

Robert Johansson fikk det ikke helt til i sitt første forsøk, men hoppet seg betydelig opp på sitt andre og avanserte på resultatlistene. Han endte på en 13. plass, og var tredje beste av nordmennene.

Norske øyne håpet naturligvis på Granerud, men verdenscupleder Dawid Kubacki leverte et vanvittig sistehopp og landet på 144 meter. Det ga en ledelse på over 15 poeng ned til landsmannen Zyla:

– Helt sykt den ledelsen til Kubacki, kom det fra Jacobsen.

Men bak kom en solid slovener.

Anže Lanišek gjorde jobben, og hoppet «bakken ned». Det holdt til seier, etter en norsk skuffelsen.

Halvor Egner Granerud klarte ikke å følge opp sitt resultat, og endte på en skuffende 5. plass.