Granerud ledet Hoppuka med fire poeng ned til tyske Karl Geiger før søndagens konkurranse i Innsbruck, etter en 4.- og 2. plass i de to første konkurransene.

Men nordmannen skuffet stort i det tredje rennet i Hoppuka i Bergiselbakken i Innsbruck. Granrerud hoppet kun 116,5 meter i første omgang, og lå som nummer 29 før andre omgang.

- Hva er det som skjer der da? Det ble dessverre tungt nede i bakken. Da blir det mer spennende enn hva vi hadde håpet, kommenterte Andreas Stjernen på TV 2 på det mislykkede hoppet til Granerud.

- Ble veldig krevende

Asker-gutten slo imidlertid tilbake med et bedre hopp i andre omgang, og landet på 127,5 meter. Det holdt likevel ikke til bedre enn 15. plass til slutt, og Granerud ga fra seg ledelsen i sammendraget i Hoppuka.

- Innsbruck ble veldig krevende for oss i år. Med prestasjoner under det nivået vi har blitt skjemt bort med, krevende forhold i første hoppet og skuffende lave hastigheter blir det veldig langt opp til Kamil Stoch i sammendraget, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen etter rennet.

Det var nemlig Kamil Stoch som vant rennet etter to imponerende hopp, og han tok også over ledelsen i sammendraget. Stoch har nå 20,7 poeng til gode på Granerud foran onsdagens avslutningsrenn i Bischofshofen.

Men Bråthen nekter for at Granerud og det norske landslaget har gitt opp håpet om å vinne Hoppuka.

- Enkel matematikk tilsier at Halvor må hoppe 6 meter lenger i de to tellende hoppene som er igjen i turneringen, og stil og forhold er helt like. Det er åpenbart fullt mulig. Det skal vel også sies at om noen skal skape spenning i denne Hoppuka så må det være det norske laget, med Halvor. Vi gir oss i hvert fall ikke før «den tjukke dama har sunget seg ferdig», sier han.

Johansson beste nordmann

Anze Lanisek ble nummer to i rennet, mens Dawid Kubacki tok tredjeplassen.

Robert Johansson ble beste nordmann med 12. plass etter et hopp på 124,5 meter i andre omgang. Daniel Andre Tande ble nummer 14, mens Johann Andre Forfang endte på 25. plass.

Det var ikke bare Granerud av forhåndsfavorittene som mislyktes i Innsbruck. Også nummer to sammenlagt før søndagens konkurranse, Karl Geiger, skuffet stort i Bergiselbakken.

Tyskeren lå som nummer 30 etter første omgang, men også han hoppet seg opp i andre omgang.

Hoppuka avsluttes med det fjerde og siste rennet i Bischofshofen onsdag 6. januar.