Halvor Egner Granerud lå på andreplass halvveis i søndagens verdenscuprenn i Titisee-Neustadt, men havnet utenfor seierspallen med et litt skuffende sistehopp på 132 meter. Askerbøringen endte som nummer fem.

Polens Dawid Kubacki vant suverent etter to særdeles imponerende svev. Etter nærmest å ha hoppet bakken ned allerede i førstehoppet, med betydelig bakvind, fulgte han opp med 143 meter i rennet siste hopp. Også da i verre forhold enn de fleste av konkurrentene.

Les også: Ronaldo uttaler seg etter VM-exiten

– Han er fenomenal. Han er helt overlegen. Det er ingen som er i nærheten kommenterte Viaplays Jørgen Klem.

Det skilte hele 25,7 poeng ned fra Kubacki til nestemann på resultatlista. Slovenske Anze Lanisek kapret andreplassen i en tett duell med Østerrikes Stefan Kraft.

Viste form

Til tross for den skuffende avslutningen, var det også noen lyspunkter å ta med for nordmennene i rennet.

Viaplay-ekspert Anders Jacobsen innrømmet at han satt med en klump i halsen før Granerud nærmet seg hoppkanten, på grunn av betydelig bakvind. Likevel svevde den norske profilen helt ned til 133 meter. Det holdt til å være nest best etter én av to omganger for askerbøringen.

– 133 meter under særdeles tunge forhold, så at gutten er i form er det liten tvil om, kommenterte Jacobsen.

Les også: Langer ut etter VM-kaoset: – Komplett katastrofe for tilliten

Granerud startet førsteomgangen som fjerde siste utøver. Han holdt da på ledelsen til verdenscupleder Kubacki skulle sette utfor. Polakken hadde nesten identiske vindforhold som Norges store håp, men forbløffet selv Viaplays kommentatorer da han landet på råsterke 139,5 meter.

Dermed ledet Kubacki med hele 12,6 poeng ned til Granerud etter halvferdig konkurranse.

– Ja, jøsses. Det er bare å nyte den skihoppingen Kubacki driver med om dagen, og så får vi andre prøve å jage etter, bemerket en imponert Granerud til Viaplay før finaleomgangen.

Sterk Johansson

Rutinerte Robert Johansson imponerte også da han satte utfor i tøffe forhold i første halvdel av rennet. Mens vindmålingen viste -0,74 strakte Søre Ål-hopperen likevel et godt stykke ned i bakken.

Veteranen klemte til med 128,5 meter, selv om vindforholdene langt ifra tydet på et det skulle bli et såpass langt hopp. Han lå som nummer fem på resultatene etter første hopp, og rundet av med 136,5 meter i finalen.

Under klart enklere forhold var det svevet likevel ikke nok til å holde på plasseringen fra førsteomgangen. En sjuendeplass var absolutt noe å bygge videre på for Johansson likevel.

Les også: Weng står over i Davos

Kristoffer Eriksen Sundal var første nordmann i aksjon i rennet. Koll-hopperen imponerte med et førstesvev på 131 meter, noe som også var mer enn godt nok til en plass i finalen.

Der landet Sundal på 130 meter. 21-åringen fullførte dermed på en 18.-plass, og tangerte karrierens beste resultat i verdenscupsammenheng.

Fiasko for Lindvik

Det gikk ikke like bra for Bendik Heggli. Byåsen-hopperen landet på 123 meter, og havnet dermed utenfor de 30 som fikk være med i andreomgangen.

Profilen Marius Lindvik skuffet også stort. Med et hopp på bare 123,5 meter i antatt enklere forhold enn mange av de øvrige hopperne. Rælingen-utøveren kom seg heller ikke med til finalen i Titisee-Neustadt.

Daniel-André Tande var nummer 20 etter førsteomgang. Hopperen fra Kongsberg landet på 125,5 meter i førstehoppet sitt. I finalen ble det 128 meter, men uten at Tande fikk klatret noe på resultatene. Han sto igjen med 22.-plass til slutt.

Johann André Forfang vant et verdenscuprenn i samme bakke i 2016, men lyktes ikke så mye bedre enn Heggli og Lindvik i førstehoppet. Tromsøværingen hadde temmelig tunge forhold. Men med et svev på 123,5 meter knep han så vidt en 30.-plass og en ny sjanse i andreomgangen.

Der landet Forfang på solide 130 meter og klatret til plasseringen bak lagkamerat Tande.