Halvor Egner Granerud snakket også om egen situasjon på en pressekonferanse tidligere denne uken:

Halvor Egner Granerud har nå tilbragt over 10 dager i isolasjon i VM-byen Oberstdorf etter at han fikk påvist smitte under verdensmesterskapet.

Tyske helsemyndigheter opererer vanligvis med kun 10 dager pålagt isolasjon for koronasmittede, men Granerud fikk beskjed om 14 dager.

Nå bekrefter Granerud til Nettavisen at de fire ekstra dagene skyldes at han er smittet av en mutert virusvariant.

- Jeg har fått den britiske varianten. Hvis ikke at hadde jeg vært «fri» nå, sier Granerud.

Tyske helsemyndigheter har fryktet virusmutasjoner og strammet inn reglene knyttet til testregime under VM i Oberstdorf like før mesterskapet startet i februar.

Nå tar de heller ingen sjanser med Granerud.

- De er litt ekstra forsiktige med den varianten, sier nordmannen.

Granerud satser nå på kunne reise hjem til uken. Der venter imidlertid 10 dager i karantene for nordmannen - til tross for at han allerede har vært smittet.

Les også: Granerud fikk nedslående beskjed av FHI

Kommer med oppfordring

Han vet fortsatt ikke hvor eller hvordan han ble smittet.

- Det er egentlig ingen som skjønner noe som helst. Det tyder på at jeg har vært jævlig uheldig på et eller annet tidspunkt. Det er trolig reisen fra Romania hvor det er mest sannsynlig at jeg har fått det siden det er der jeg har vært borti flest overflater og sånn, sier Granerud.

Samtidig mener han at han under hele reisen fra verdenscuphelgen i rumenske Rasnov var svært forsiktig med å holde hendene rene.

- Jeg har følt meg litt hysterisk, men det er tydelig at det ikke var nok. Jeg er fornøyd med måten jeg har oppført meg med tanke på viruset og hvordan jeg har drevet med antibac og håndvask, sier Granerud.

Den norske landslagshopperen er bare én av flere som har fått føle på hvor smittsomt viruset kan være.

- Det er tydelig at man ikke får vært forsiktig nok når det kommer til dette viruset. Det er også oppfordringen jeg har til folk om at man må fortsette å være forsiktig og ha respekt for det. Så får vi satse på at vaksinen fortsetter å bli rullet ut i god fart sånn at man blir kvitt jævelskapen, sier Asker-hopperen.

Han unner ingen å bli smittet av viruset.

- Jeg har vært ganske dårlig.

- Jeg var slått ut i noen dager og hadde noen dager med litt rar smaksans. Jeg er ikke i tvil om at jeg har vært syk, sier Granerud.

Les også: Granerud lå korona-syk på hotellet. Så tikket det inn en melding fra rivalen

Kroppen responderer bra

Nordmannen reiser nå etter planen hjem forholdsvis tidlig neste uke.

Den norske hopperen skulle gjerne ha unngått karantenen når han nå håper kunne bruke tiden fremover til å forberede seg til sesongavslutningen i slovenske Planica i slutten av måneden.

Asker-hopperen akter likevel å følge de reglene han blir pålagt.

Han gleder seg i det minste over at han føler seg bedre og bedre for hver dag som går.

Nå bruker han Planica som motivasjon for å komme seg raskest mulig til hektene igjen.

- Det er en fin gulrot som ligger der fremme og som er motiverende med tanke på det å få gjort en best mulig innsats i den situasjonen jeg er i.

Granerud forklarer at han allerede er i gang med lett trening som innebærer aktivitet med vektstang, hekker og balansebrett.

- Det er ikke trening for å bli bedre. Det er mer trening for å være i bevegelse.

- Jeg hadde en litt lenger økt torsdag da jeg var i aktivitet i en halvtime. Kroppen responderte fint på det. Det var veldig positivt, sier han.

Verdenscupen i hopp avsluttes med tre individuelle renn og en lagkonkurranse i skiflyging siste helgen i mars. Granerud har allerede sikret seg sammenlagtseieren etter å ha gått til topps 11 ganger denne vinteren.