Halvor Egner Granerud (26) vant en suveren seier da verdenseliten stilte til sesongens første skiflygingsrenn i Kulm lørdag.

Med solide svev på hele 238 og 231 meter, triumferte han med 6,9 poeng og sikret seg sin 19. verdenscupseier i karrieren.

– Jeg er mektig imponert over det Granerud driver på med om dagen, roste NRK-ekspert Johan Remen Evensen etter den norske stjernehopperens svev.

Østerrikes hjemmehåp Stefan Kraft ble andremann, mens Domen Prevc fra Slovenia kapret tredjeplassen.

Les også: Aller første verdenscupseier for Stavås Skistad

Stabil i toppen

Granerud leverte altså varene med stil igjen. Han ledet lørdagens verdenscuprenn halvveis. Da han landet på 238 meter hoppet askerbøringen lengst av samtlige i førsteomgangen.

Den lengden ble slått av Timi Zajc i finalen, men seieren var likevel aldri truet for Norges store hoppstjerne. Granerud leder nå også verdenscupen sammenlagt foran Dawid Kubacki.

Granerud toppet resultatene med fem poengs margin ned til Prevc etter ett hopp. Kraft var nummer tre etter halvferdig konkurranse

Kubacki, Graneruds antatt sterkeste rival på forhånd, mislyktes grundig da han landet på bare 194,5 meter i sitt førstehopp. Polakken var bare nummer 15 etter ett hopp. Han strakte seg til 230,5 meter i finaleomgangen, men endte ikke med en bedre plassering enn tiendeplass.

Les også: Bud fra Italia på Rosenborg-profil

Utenfor topp ti

Daniel-André Tande var nest beste nordmann på en åttendeplass etter første omgang. Kongsberg-hopperen landet på 206 meter da, men dalte noen plasseringer nedover etter to svev.

Det samme gjaldt Benjamin Østvold, som hoppet godt i førsteomgangen og lå på en tolvteplass.

Les også: Klæbo spurtslått av hjemmehåp

Marius Lindvik lå plassert som nummer 14 etter et svev, men ble til slutt Norges nest beste i Kulm med en 11.-plass.

Johann André Forfang skuffet med å lande på 173 meter i første svev. Det holdt likevel til en 29.-plass, som sendte tromsøværingen videre til finaleomgangen.

For rutinerte Robert Johansson gikk det enda verre. Han endte bare som nummer 37 og fikk ikke være med på moroa i finalen.