RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker skandale-kampen

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Supportere måtte bæres vekk og Lille-spillerne forlot banen i protest. Se bildene her!

LILLE - MANCHESTER UNITED 0-1: Etter 82 innholdsfattige minutter eksploderte det etter at Ryan Giggs scoret med et frispark mens Lille var opptatt av å sette opp muren.

Helvete brøt løs.

Tåregass mot publikum
Mens Lille-spillerne i sin forbannelse gikk av banen i protest mot at dommeren godkjente scoringen, førte Giggs-målet til en farlig sterk trengsel nederst i bortesupporternes sving på Stade Félix-Bollaert. Flere United-supportere forsøkte å flykte fra presset, og noen av de det gikk verst ut over måtte bæres vekk.

Politiet svarte med å bruke tåregass mot United-fansen. Heldigvis gikk det ikke så galt at noen havnet på sykehus.

På banen fikk spillerne i Lille støtte av sitt eget trenerapparat. Gary Neville forsøkte å overtale Lille til å komme tilbake på banen, men Uniteds kaptein fikk bare kjeft av sin egen manager, Sir Alex Ferguson. Etter et par minutter klarte imidlertid dommeren å overtale Lille til å komme tilbake på banen.

Og da startet den hissige hjemmefansen å kaste ting på banen. Neville hevdet at han ble truffet av en gjenstad mens han tok et innkast.

- Aldri sett maken
- Jeg har aldri sett noe lignende. De forsøkte å skremme dommeren, hisse opp fansen og skape en fiendtlig atmosfære. Det som skjedde i kveld er en absolutt skam! raste Ferguson etter kampen.

- Gary Neville ble truffet i hodet av en gjenstand, og andre gjenstander ble kastet mot vår benk. Jeg har sett mye stygt i fotball opp gjennom årene - det er et følelsesrikt spill - men jeg har aldri sett noe som dette, fortsatte Ferguson.

Så krevde han at Uefa gransker kampen. Og det akter også det europeiske fotballforbundet å gjøre, skriver The Guardian.

Uefas talsmann Rob Faulkner sier til BBC at det er standard prosedyre for dommeren å rapportere om slike hendelser og for kontroll- og disiplinærkomiteen å finne fram til en passende respons.

- De må også vurdere hvorvidt det er riktig at Lille spiller sine kamper på denne arenaen. Vi kan ikke allerede nå fastslå hvilken reaksjon som vil komme fra disiplinærkomiteen, men hvis de straffer Lille, kan det bli kraftig, sier Faulkner.

Kampen var den første av to åttedelsfinaler i Champions League. Manchester United skaffet seg et solid utgangspunkt før returkampen på Old Trafford i Manchester om to uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere