Gransker Sveriges hockeysjef

Foto: (foto: scanpix)

Det internasjonale ishockeyforbundet har innledet en etterforskning mot Sveriges landslagssjef i ishockey.

21.02.06 09:52

Årsaken er at IHF frykter at Sverige vil tape med vilje mot Slovakia tirsdag kveld, for å få en potensielt sett enklere motstander i kvartfinalen.

Skal vinne gull
Landslagssjef Bengt-Åke Gustafsson la mandag ettermiddag ikke skjul på at han aller helst vil møte Sveits.

- Jeg ville ha løyet om jeg hadde sagt at jeg heller vil møte Canada eller Tsjekkia, sa han til svensk presse.

Gustafsson har også sagt at han ikke kommer til å matche i hjel spillerne i kveldens kamp.

- Nei, absolutt ikke. Men det føles litt som å måtte velge mellom pest eller kolera. Vi er her for å vinne OL-gull. Det er det eneste målet. VI har en sen kamp på tirsdag, og trolig en tidlig kvartfinale på onsdag. Så vi kommer ikke til å sløse energi på kampen mot Slovakia. (...) Jeg vet ikke hva slovakene tenker, men det beste er kanskje at vi spiller 0-0, sa han med et smil om munnen.

Uttalelsene spredte seg imidlertid raskt i OL-byen, og i natt innledet det internasjonale ishockeyforbundet en undersøkelse med tanke på Gustafsson antydninger.

Æreskodeks
- Alt jeg har forsøkt å gjøre, er å samle inn fakta om hva Bengt-Åke Gustafsson har sagt og ikke sagt, sier Szymon Szemberg, informasjonssjef i IHF, til Aftonbladet.

Ifølge Szemberg har ikke landslagssjefen brutt noen regler.

- Men det finnes en æreskodeks innenfor den internasjonale ishockeyen som alle må følge, poengterer han.

Sveits ligger på 2. plass i gruppe A med en kamp igjen å spille. De møter Italia tirsdag kveld, som ligger sist. Sverige ligger på 3. plass i gruppe B, mens Slovakia leder puljen med fire strake seire. Med all sannsynlighet blir dermed Sveits nummer to og Sverige nummer tre. Da møtes de i kvartfinalen klokken 17.30 onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.