Gå til sidens hovedinnhold

Grant ny Portsmouth-manager

Går fra sportsdirektør til manager.

Avram Grant er ansatt som ny Portsmouth-manager, opplyser Premier League-klubben torsdag formiddag.

Han erstatter Paul Hart, som fikk sparken tidligere denne uken.

Erfaren trener
- Avram er en meget erfaren og respektert manager og har erfaring fra øverste hylle. Styret tror han er mannen som kan styre klubben bort fra nedrykksplassen. Han kjenner klubben, spillerne, og systemet på Fratton Park, så det var logisk at vi gjorde ham til manager, sier styreformann Peter Storrie på klubbens hjemmeside.

54-åringen vil ta over laget umiddelbart for å forberede dem til møtet mot Manchester United på Fratton Park på lørdag. Han skal også lede treningen på fredag sammen med førstelagstrener Paul Groves og Ian Woan.

Siden Grants arbeidstillatelse bare omfatter sportsdirektørstillingen er han ikke formelt ansatt før klubben har søkt og fått bekreftet endringen i arbeidstillatelsen.

- Klubben vil gå igjennom de tekniske prosessene for å gjøre Avram til manager, sier klubben.

Ledet Chelsea til CL
Israeleren kom nylig tilbake til Portsmouth som sportsdirektør etter å ha holdt seg unna fotball siden han fikk sparken i Chelsea i mai 2008.

Grant, som også den gangen var sportsdirektør i Chelsea, tok over managerjobben i etter José Mourinho i september 2007. Han førte laget til finalen i både Champions League og Ligacupen, men tapte begge. Grant fikk også med seg en andreplass i ligaen. Men det var ikke nok for hans personlige venn, Chelseas eier Roman Abramovitsj, som ga han sparken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken