Gå til sidens hovedinnhold

Gråt etter å ha syklet av fingeren til pappa

– Jeg satt med bilder av blod i hodet hele veien til mål.

(OA.no ): Helgens NM ble dramatisk på alle måter for Elisabeth Sveum fra Gjøvik.

I kamp med internasjonale toppsyklister som Gunn-Rita Dahle Flesjå og Lene Byberg var Sveum på hogget fra start. Etter en runde var Dahle Flesjå «oppskriftsmessig» i tet, med Byberg på plassen bak.

Sveum var i ferd med å kjempe seg opp fra en femteplass da hun punkterte på forhjulet ute i skogen.

– Pappa (Olav Sveum, red.anm.) var like i nærheten og kom med et nytt forhjul. Da han hadde festet hurtigkoplingen tråkket jeg til for å komme raskest mulig i gang. Jeg så ikke at han tok hånda tilbake en siste gang for å stramme. Fingertuppen ble kuttet rett av, forklarte en knust Elisabeth Sveum etter målgang til OA.no.

Flashback

Terrengsykkeljenta kom seg til mål og fullførte NM med en femteplass, men akkurat det spilte ingen rolle der og da.

– Jeg fikk skikkelig flashback til sist vi var ute og han skadet seg stygt i ansiktet. Jeg satt med bilder av blod i hodet hele veien til mål, forteller Sveum videre.

Pappa Olav hadde akkurat kjørt inn til seier i master 50+ og så tatt turen ut i skogen for å hjelpe datteren.

– Det går bra nå. Jeg var rimelig på tuppa og veldig, veldig lei meg rett etter målgang. Så fikk jeg snakket med pappa og fikk bekreftet at det tross alt går greit, sier Sveum, etter å ha lagt den stygge episoden litt bak seg.

En centimeter kortere

Etter en tur på sykehuset på Lillehammer ble Sveum senior bandasjert og sendt hjem.

Langfingeren på venstre hånd er en centimeter kortere enn den var før helga.

– Fingeren ble kuttet av rett over beinet. Han skal inn til videre sjekk i dag, men det ser ut til å gå bra. Han er ved godt mot og vi vet begge at det ikke er mulig å fordele skyld når slike ting skjer. Det er stress og adrenalin i skjønn forening.

Toppet NM-helga med fall

Rundbane-NM gikk ikke helt som planlagt, med andre ord. I går stilte Elisabeth opp i det uoffisielle NM i sprint.

– Jeg lå som nummer to bak ei såpass sterk jente som Ingrid Sofie Bøe Jacobsen. Hun har gjort det bra i verdenscupsprint og er god i bakker. Det var herlig å kjenne at jeg kunne svare da hun prøvde seg. I nest siste sving før mål skled hun på grusen og jeg lå like bak og klarte ikke å unngå bakhjulet hennes. jeg måtte nedpå og dermed kom det to stykker bakfra og jeg ble nummer fire. Ei skikkelig kjip helg i grunnen, oppsummerer Sveum, med et smil om munnen.

– Det har vært noen positive ting å ta med seg og jeg ser framover nå. Det er verdenscup og sveitsisk cup i slutten av juli som jeg har lyst til å vise meg fram i. Det har jeg ikke fått gjort i helga, dessverre, smiler Sveum.

Glad det hele endte godt – tross alt.

Denne saken er levert av OA.no.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken