*Nettavisen* Sport.

Gråt for Grubben

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Tysklands gulljenter gråt for Linda Grubben.

12.02.07 07:34

ANTERSELVA (Nettavisen): Det har lenge ligget i kortene at Linda Grubben ønsker å drive med noe annet skiskyting en gang i fremtiden. Men kort tid etter VM-bronsen på stafetten slapp hun bomben.

- Jeg har bestemt meg for å legge opp. Grunnen er ganske enkel det at jeg er lei av å reise, og jeg ikke har den nødvendige motivasjonen som skal til fremover, sier Linda Grubben til Nettavisen.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå ser jeg frem til et normalt liv, et liv utenfor idretten. Jeg har ett år igjen av studiene, og jeg gleder meg til å gjøre andre ting. Som det å besøke syke folk, istedenfor å bli redd for å bli syk selv, svarer Grubben.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

Legger opp umiddelbart
Hun har bestemt seg for å legge opp med umiddelbar virkning. Etter VM i Anterselva reiser hun hjem til huset i Sirdalen for godt.

- Jeg lå veldig bra an i verdenscupen denne sesongen. Men siden jeg ikke skulle til Khanty Mansiysk, hadde jeg ikke muligheten til å vinne sammenlagt uansett. Nå skal det bli godt å komme seg hjem, forteller Grubben, som også har flyskrekk.

Pressekonferansen etter Norges fabelaktige bronse og Tysklands overlegne gull ble en tårevåt affære. Det tyske gullaget bestående av Martina Glagow, Andrea Henkel, Magdalena Neuner og Kati Wilhelm klarte ikke å holde tårene tilbake.

- Hva skal jeg si? Hun har vært en stor konkurrent opp igjennom årene. Dette var svært overraskende. Hvorfor, Linda? Det er for tidlig, fastslo en gråtkvalt Kati Wilhelm.

Grubben mener imidlertid det motsatte.

- Jeg føler jeg har vunnet det jeg kan vinne. Jeg har OL-medalje, og gull, sølv og bronse i VM. Men kanskje hadde jeg klart å holde meg i toppen om jeg hadde fortsatt, kanskje hadde resultatene blitt dårligere. Hvem vet? Nå har jeg i hvert fall bestemt meg, sier Grubben.

- Vemodig
Før hun likevel slår fast følgende:

- Men det er klart det er vemodig å slutte. Jeg har trivdes veldig godt, har vært på landslaget siden 2000 og fått opplevd mye. Det har vært en fin gjeng å være sammen med, og jeg kommer definitivt til å savne miljøet, sier en tårevåt Grubben.

- Har du planer om å bli mor i den nærmeste fremtid?

- Alt til sin tid. Først og fremst vil jeg gjøre ferdig studiene, og så får vi se hva som skjer, svarer Grubben.

- Hva sier ektemann Roger om din avgjørelse?

- Han har hele tiden sagt at dette er min avgjørelse og støtter meg i det, mener Grubben. Hun har ett år igjen av førskoleutdannelsen.

Allerede før VM startet hadde Grubben bestemt seg for at mesterskapet i Anterselva ville bli hennes siste. Men 27-åringen kan ikke si med sikkerhet når hun bestemte seg 100 prosent for å legge opp.

- Det har vært en prosess over tid. Jeg har kommet frem til det i løpet av de siste månedene, sier Linda.

- Motivasjonen avgjørende
Idrettsjef Alf Koksvik har vært klar over Lindas beslutning i lang tid. Men han gjorde ingen forsøk på å overtale henne til å ta nye sesonger i skiskyttersirkuset.

- Jeg har visst det en stund nå, og respekterer hennes avgjørelse. Å være toppidrettsutøver er krevende, og motivasjonen må være til stede, sier han til Nettavisen.

Landslagssjef Audun Svartdal poengterer at Norge har en stor fremtid på kvinnesiden i skiskyting foran seg - selv uten Linda Grubben på startstreken.

- Ann Kristin Flatland har femteplass og Tora Berger fjerdeplass individuelt. I tillegg har vi bronse i stafetten. Så dette lover bra, sier han.

På det norske stafettlaget gikk Tora Berger, Ann Kristin Flatland, Jori Mørkve og Linda Grubben.

- Vi skal klare oss!
Både Jori Mørkve og Ann Kristin Flatland synes det er trist at Grubben gir seg, men slår likevel fast følgende:

- Vi skal klare oss, vi!

Gull-Grubben er enig.

- Det kommer flere bak meg, så dette klarer de. Og det var fantatisk å kunne avslutte med stafettmedalje. Det var få som trodde vi kunne klare det, men likevel tok vi bronsen, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.