Gå til sidens hovedinnhold

Gråtende Bertuzzi angrer på blodhevnen

En gråtende Todd Bertuzzi snakket torsdag for første gang med pressen etter at han forårsaket nakkebrudd på Steve Moore under tirsdagens blodige overfall i en NHL-kamp.

Vancouver-stjernen Todd Bertuzzi gikk til angrep bakfra på Colorado Avalanches Steve Moore under lagenes møte i NHL tirsdag, for å hevne Moores angrep på Markus Näslund i en tidligere kamp.

Gikk for langt
Overfallet endte med at en bevisstløs Steve Moore ble liggende med nakkebrudd i en blodpøl i ti minutter, før medisinsk personell på arenaen fikk fraktet ham til sykehus.

Det som var ment som en fysisk irettesettelse av en unggutt som har forsøkt å markere seg med grisespill i sin første sesong i NHL, endte med en alvorlig og tragisk skade. Hevn er ikke uvanlig i NHL, men dette var over streken - og feigt, mener mange.

Torsdag pratet Bertuzzi med pressen før kampen mot Minnesota Wild.

Gråtende synder
- Steve, jeg vil bare unnskylde det som skjedde der ute, og si at jeg ikke hadde til hensikt å skade deg og at jeg har det helt forferdelig etter det som skjedde. Og til Steves familie; Jeg beklager at dere må gå gjennom dette, og jeg er veldig lei meg for det som skjedde, sa Bertuzzi mens han tørket tårer vekk fra fjeset.

Moore blir ifølge legene ved Vancouver-sykehuset helt frisk.

- Jeg er lettet over å høre at Steve vil bli helt frisk. Det betyr mye for meg, la Bertuzzi til.

- Unnskyld, alle barn
Pressekonferansen med Bertuzzi ble satt i scene etter at han hadde deltatt på en høring med NHL. Ligaens disiplinærkomité kommer med sin dom i saken torsdag. Politiet har startet sin egen etterforskning av saken.

- Til alle hockeyfans og fans av Vancouver og til alle barna som så kampen: Jeg er virkelig lei meg. Jeg spiller ikke på denne måten, og jeg er ikke en ondskapsfull person, og jeg er veldig, veldig lei meg for det som har skjedd.

Bertuzzis angrep har fått mange til å tenke tilbake til februar 2000, da Marty McSorley slo Donald Brashear i hodet med hockeykølla. McSorley ble utestengt fra NHL i ett år.

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket