Se den rørende hyllesten (video brukt med tillatelse):

- Nå Liv, nå må du følge nøye med på sendingen. Vi har en liten overraskelse til deg, sa NRK-reporter Sindre Lie etter at Skjelbreid hadde oppsummert rennene fra Kontiolahti i Finland.

Raskt endret ansiktsuttrykket til den tidligere skiskytteren seg. Så startet hilsnene fra både skiskyttere og andre kollegaer.

- Det er din siste dag i dag, noe vi synes er veldig trist, var beskjeden fra Marte Olsbu Røiseland.

- Vi må takke deg for at du har vært så flink til å formidle skiskyting. Du har vært med hele karrieren vår, så tusen takk for at du har gjort skiskyting veldig kult, og vært et stort forbilde for oss, la Tiril Eckhoff til.

Rørende hilsen

- Du har vært en pioner, kvinnelige TV-eksperter er det for få av i dag, og det var i alle fall ikke mange av dem for 16 år siden, fortsatte kommentator Andreas Stabrun Smith.

Stabrun Smith poengterer at ingen kommer nærmere på utøverne enn Skjelbreid, og forteller at det er hun de utenlandske utøverne vil ta selfies med.

- Tusen takk for mange fine sendinger, og mest av alt, takk for fine turer, opplevelser og samtaler, fortalte en gråtkvalt Stabrun Smith.

Det var også Skjelbreid, som ikke maktet å holde igjen tårene etter den rørende hyllesten fra hennes NRK-kollega.

LES OGSÅ: Trippelt norsk for første gang på 37 år da Nyenget tok karrierens første verdenscupseier

- Riktig

Som utøver fikk Skjelbreid med seg to sølvmedaljer fra vinter-OL i Salt Lake City i 2002. I tillegg til bronse på stafetten i Nagano-OL i 1998.

Hun kan også se tilbake på en karriere der hun vant seks individuelle gull i VM i skiskyting, og en i stafett og en i lagkonkurranse.

De siste 16 sesongene har hun jobbet som ekspert for NRK.

– Det kjennes veldig riktig nå. Det er 27 år siden jeg konkurrerte for første gang her i Kontiolahti. Det er lenge siden og jeg vet ikke hvor årene er blitt av, fortalte Skjelbreid.

LES OGSÅ: Zintsjenko snakker ut om sinnet og sorgen: - De vil heller dø