BODØ/GLIMT – ODD 3-2: - Gratulerer hele Bodø! Kåre Ingebrigsten! Her er laget, jublet en strålende glad Kent Bergersen til TV 2 Sporten. Treneren gir seg med opprykket og overlater roret til Kåre Ingebrigtsen.

Bodø/Glimt rykker opp i Tippeligaen etter en imponerende innsats i de to kvalifiseringskampene mot Odd Grenland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Odd skulle gå hardt ut mot Glimt på Aspmyra, etter at de tapte hjemmekampen torsdag med 0-1. I stedet fikk skienslaget en verst tenkelig åpning da Trond Olsen klinket inn 1-0 til hjemmelaget etter bare to minutters spill.

Etter snaue halvtimen var samme mann på farten igjen og doblet ledelsen. Den tidligere Lillestrøm-spilleren skar inn fra venstrekanten og dundret ballen forbi en sjanseløs Rune Almenning Jarstein.

Redusering ga håp
Bodø/Glimt var det klart beste laget i første omgang, men rett før pause fikset Trond Viggo Toresen ny spenning i kampen, da han reduserte til 1-2 etter et innlegg fra Espen Ruud.

Annen omgang bølget frem og tilbake, og med litt større hell kunne Odd fått straffespark da ballen traff hånda til en Glimt-spiller i feltet etter 58 minutter. I stedet satte Runar Berg inn 3-1 etter 69 minutter. Da trodde de fleste at løpet var kjørt, men bare minuttet senere sørget et selvmål av Thiago Martins for ny spenning.

Men stormløpet mot Glimt-målet kom aldri, og dermed kunne Bodø juble for retur til Tippeligaen.

Bergersen jublende glad
Kent Bergersen overlater trenerjobben i Bodø/Glimt til Kåre Ingebrigsten, men kunne ikke drømt om en bedre avskjedskamp.

- Helt utrolig! Vi har gjort så mye bra i forberedelsene til de to kvalikkampene. Vi har nesten ikke satt en fot feil, sier Kent Bergersen til Nettavisen.

Han tror laget har større sjanser til å klare seg i Tippeligaen enn det de hadde til å rykke opp fra Adeccoligaen.

- Dette laget passer bedre i Tippeligaen enn i knokkelligaen som Adeccoligaen er. Det er spillere her med erfaring og ferdigheter som passer best på øverste nivå.

Han ønsker ikke å si noe om hvor laget bør forsterkes.

- Det er ikke mitt bord lenger, føler jeg.

Men Bergersen regner med at han er tilbake i treneryrket allerede kommende sesong.

- Jeg har noen konkrete tilbud, ja, så jeg blir nok neppe arbeidsløs neste sesong heller, sier han.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet under:

197044

Vi fulgte kampen i vårt livesystem

Tror du Bodø/Glimt klarer å holde seg i Tippeligaen? Si din mening under.