*Nettavisen* Sport.

Gratulerer med dagen!

Foto: Matthias Rietschel (AP)

Petter Northug spurtet til ny seier i Tour de Ski, og det på sin egen bursdag.

06.01.10 15:51

Se nederst i brødteksten for resultatlista og utviklingen underveis.

Petter Northug tok tilbake ledelsen i Tour de Ski etter at han vant onsdagens 36 kilometer lange jaktstart i italienske Toblach. Nordmannen var med i teten hele veien, og inn på oppløpet spurtet han mot svenske Marcus Hellner og sveitsiske Dario Cologna.

Northug kom sist inn på oppløpet, men til de som fortsatt ikke har fått det med seg - få er bedre enn nordmannen i spurt, og han tok en grei seier på sin egen 24-årsdag. Snakk om å gi seg selv den aller beste bursdagsgaven!

Dermed leder han Tour de Ski foran torsdagens 10 kilometer lange klassiske intervallstart.

Like viktig, ledelsen sammenlagt sørger også for at han får starte helt sist i det rennet. Dermed kan han gå på tidene til sine argeste konkurrenter.

Tysk sprekk
Cologna ble nummer to i onsdagens spurt, 0,4 sekunder bak, mens Hellner tok 3. plassen, 0,8 sekunder bak.

Axel Teichmann var med i tetgruppa helt frem til en kilometer gjenstod, men tapte 22,3 sekunder og falt til 6. plass sammenlagt på den siste kilomenteren.

Franske Jean Marc Gaillard er nummer fire sammenlagt, 10,8 sekunder bak Northug, mens finske Matti Heikkinen er nummer fem, 12 sekunder bak.

Tord Asle Gjerdalen imponerte også, og gikk seg opp fra 25. til 8. plass totalt. Han er 36,7 sekunder bak Northug sammenlagt. Simen Østensen, som startet som nummer to onsdag, tapte mye i de tøffe bakkene på starten av etappen, og ble til slutt nummer 32, 3.54,8 minutter bak. Han endte til og med bak Martin Johnsrud Sundby som ble nummer 31.

Les også: Northug fikk noe å tenke på

8097

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.